’slug’ Torsdag

sömn ua

Data-Teknik-NSLU2 (slug)
Idag kom den! ’slug’:en. Nätverksgrunkan som man göra massa kul med. Huvudanvändningen är att koppla USB-minnen och externa USB-hårddiskar till den så de blir åtkomliga i ett nätverk. [Visa mer…]

F&S SeniorJympa
Försöker få in en regelbunden rutin i att släpa mig till vanlig jympa, utöver varmvattenjympan. Men det blir inga snabba och poppiga eller häftiga rörelser med den här kroppen. Seniorjympan passar utmärkt.

I min plan ingår att jag även ska ta mig till någon lättare jympa även på tisdagar. Men jag har inte kommit så långt i min utveckling (eller inveckling?)

Politik
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Lite tjatigt men jag är seg och trött på morgonen. Har jag sedan fått fart på kroppen lite så lättar det lite.
Under dagen: Kan inte komma på något som krånglat utöver det vanliga.
Kvällen: Lite lurigt på jympan. Det hugger i ländryggen på höger sida och så försvinner känseln i höger fots framdel. Det blir något jobbigare att jympa tack vare det. Men det går ju över så fort en slutar och röra på sig så…

6 svar på ”’slug’ Torsdag

 1. Angående politik, så kommer jag (och hela Övik hoppas jag) att gå fackeltåget på söndag, för att protestera mot indragningar på vårt sjukhus, både personal och vårdplatser!

  Fattar inte hur de, Landstinget tänker…lägger ut 28 miljoner på konsulter som säger att de måste avskeda en massa….
  Ta de miljonerna på de anställda ist!!! Låt oss få behålla den lilla stackars vården vi har kvar!!!

  Som sagt, på söndag går vi å protesterar!!! :-/

  Kalla kramar -18 kommer till dej, hoppas de hinner tina å bli ljumma iaf 😉

 2. Är oxå otroligt seg & komaliknande på morgonen, oerhört svårt att vakna, känns som en ångvält kört över mig varje morgon och det lättar oxå för mig framåt dagen, när man leat upp sig, sen kommer istället värk & den kroppsliga (rygg) tröttheten-oj, vad gnälligt det låter..men så är det.

  Ang. politiken, idag läser man att Sverige har den lägsta sjukfrånvaron på 25 år, detta beror enl FK´s GD dels på att det inte är lika lönsamt att vara hemma längre, samt på den ekonomiska krisen….??

  Av dessa rader blir jag lika upprörd som du var vid ditt inlägg tidigare.

  Av detta kan man ju inte tolka annat är att de antar el rättare sagt ta för givet att sjukskrivna människor är hemma för skojs skull (och lönsamhet tydligen)

  Om ekonomiska kriser har en effekt på sjukdom så borde detta kanske forskas kring, vad är det för ämne som frisätts i kroppen som gör att man blir frisk av en finansiell kris och helt plötsligt blir arbetsför? (ironi)

  Ingenstans nämns att folk tvingas tillbaka, halta & lytta hotas med att bli utan ersättning, pga att regeringen tvingat FK att gå fram med släggan för att de skall kunna frisera siffrorna så att man kan slå sig på bröstet vid kommande valtider och säga, titta vad bra vi är!

  Oj,oj,oj vad less jag blir…

  Tvära kast här men,
  Ha en trevlig helg!:)

  • Precis! Du har så rätt.

   Att det ska vara så förbaskat svårt att få politiker att förstå att det måste kritiskt granska det underlag de får. Vad består grundsiffrorna av? Vad är det som egentligen påverkat siffrorna?

   Jag ser ju det du ser. Inte f-n har folk blivit friskare. De nekas helt enkelt ekonomisk ersättning från FK beroende på att förtroendeläkarna inte godkänner sina kollegor medicinska underlag.

   Det kan man inte ta som intäkt för att vi blivit ”friskare” utan det är istället regelverken och politiken som blivit sjukare – läs cynisk.

   Och sedan är det så att om FK lyckas tvinga en med 100% sjukersättning till 25% arbete så tillförs det 1 hel person i statistiken över hur många som återgått till arbete. Rimligtvis skulle det behövas fyra sådana för att få markera 1 person, i statistiken.

   Det är mycket märkligt filtrerade glasögon dagens politiker har på sig.

   Kan man tänka sig att antalet sjukskrivna är relaterat till antalet anställda?

   t.ex. om det tidigare var 1000 anställda och 100 av dessa var regelbundet sjukskrivna då ger det 100/1000=0,1×100=10%

   Om sedan 250 av dessa 1000 blir arbetslösa så gäller det att hålla reda på var våra 100 sjuka hamnar.

   Säg att samtliga 100 sjuka hamnade i gruppen arbetslösa. Vad hände då med sjukskrivningstalet? Ja i mitt överdrivna men tydligörande exempel så skulle ju andelen sjukskrivna bli 0%. Jubel och hurra, eller?

   Om det nu fördelas ’rättvist’ så skulle ’endast’ 10% av de blivande 250 arbetslösa utgöras av regelbundet sjukskrivna, 25 st.

   Likväl kan politikerna hurra och jubla för sjukskrivningstalet för aktuell arbetsmarknad minskade ju: 25 personer. Och det är, enligt politiken en minskning, från 100 till 75 och bli då 25/100=0,25×100=25%, jubel och hurra!

   Är det sant?

   Av de återstående 750 är det fortfarande 10% som är regelbundet sjuka, eller hur? 10% av 750 = 75personer. Så sjukskrivningen har egentligen inte minskat ett dugg.

   Jag tycker det är bedrövligt när de jämför sjukskrivningstal för andel sjukskrivna med en procentuell minskning. Sådant felräknande fick jag fel för i provräkningarna i grundskolan.

   Nä, ska de klappa sig för bröstet så måste de titta på den totala folkhälsan. Hur är det ställt med den? Har så många verkligen blivit friskare?

   Givetvis inte. Däremot hoppas jag att de som fuskar blir drabbade så det bara skriker om det. Det är de som sabbar för oss ’riktigt sjuka’ som Reinfeldt uttalade i början.

   Kramar!

 3. Kära Anki!
  Regeringen tror nog att ”vi” är hemma å dräller just för att vi tjänar så bra på det, å gör minsta möjliga…typ…(ironi här med)

  De skulle få komma ut i verkliga livet och kolla in hur vissa av oss har det en ”vanlig” dag…..skulle tro, att antingen blir det en avlivnings spruta el så inför Reinfeldt stupstocken igen,billigast så….
  Arrrghhh, blir oxå såååå less.

  (Bra skrivet iaf)

  Ha en trevlig helg!
  Kram!

 4. Nisse!
  Visst går vi hemma och slår dank för att det är roligt och blir rika på kuppen.. Jag blir så trött..

  Men jag blir rädd också, för det fruktansvärt cyniska människosyn som härjar. Jag undrar som Anki, Vilket ämne frisätts så att man blir frisk vid en finanskris? (Bra kommentar Anki!)

  Ja det är märkliga glasögon våra politiker har på sig. ”Sätt på dig dom här och du ser det du vill se” skulle bli en säljande slogan för glasögon till idioter. (läs politiker)
  Jag kanske skulle slå mig in på den banan om nu finanskrisen gör mig frisk?

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *