AfterWorkFredag

sömn ok.

Hälso- och sjukvård
Pratade med carema vårdcentral i Grästorp och fick till svar att det finns ingen tid för mig? De bokar bara för 14 dagar. Och nu var det fullt och de tar bara akuta fall. Och de bad mig att ringa igen, om 14 dagar.
[Visa mer…]

Fick ett test.
Av en god vän.
[Visa mer…]

After Work
Idag har hustrun och jag stämt träff i Trollhättan. Vi ska på After Work

Så jag åker till THN ’nu’. Ska passa på att prata med far lite också.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Vaknade av att överkroppen vibrerade. Gick upp ca 06:30 och tog min tidiga dos med medicin. Lade mig igen. Känner mig seg, slö, dämpad.
Under dagen: Carema Vårdcentral Grästorp riskerar att bli ett ’nerköp’. Vet inte om jag orkar med det.
Kvällen: Hoppas den bli bättre.

16 svar på ”AfterWorkFredag

 1. Nisse!

  Vårdcentralen: Är dom inte riktigt kloka? Det verkar vara galet på riktigt!?

  Boka för 14 dagar, jaha, vilken dag ska man ringa då innan det blir fullt igen kan man ju undra.

  Jag har aldrig hört talas om en vårdcentral som fungerar så! (Det gör den ju förstås inte heller)

  Hoppas vid Gud (jag måste alltid blanda in honom, fniss) att det inte finns fler och att du får en tid fort. Ännu hellre att dom ändrar sina knäppa rutiner!

  Test: Du är ju go du!

  After work: Hoppas ni får en fin och mysig stund du och hustrun

  Vibrationer: Låter som det snart är dags att träna in samban… :o)

  Kramar!

  • Vårdcentralen:
   Fick svar från vårdcentralchefen 12:04 och jag skickade mitt meddelande 11:13.

   Och svaret blev:
   ”Hej Nils-Gunnar
   Naturligtvis skall jag vidarebef. ditt mail till NN. Vi har idag ett system att inte boka mer än 14 dagar i förväg av tidgare orsaker innan våra nya doktorer började här. Vi hade då svårigheter att veta hur många läkare vi hade från vecka till vecka och därmed antalet patienttider. Nu kommer vi att se över vårt bokningssystem då förutsättningarna förändrats. Men tyvärr har vi inga möjligheter att ändra allt på en gång. Vi skall naturligtvis hitta en lösning för dig. Jag får återkomma till dig å det snaraste.
   mvh TH”

   Så, det verkar ordna sig.

   Testet, visst är det bra. Gammalt som gatan men i den här tappningen blev det ju mycket roligare.

   After Work: Har inte varit med om en enda gång att vi har haft tråkigt. Idag var vi hemma vid ca 19:00.

   Vibrationerna: Jag börjar komma in i dina funderingar: ”Är det medicinbiverkningar?”.
   Men, Paraflex eller alkohol håller de där vibrationerna borta så då faller teorin om medicinbiverkningar. I alla fall i min värld.

   Kramar!

 2. Kan inte annat än hålla med Kristina där, vilket j***a system!!!!!
  Om man nu skulle boka sej lite ”sent” så då är man liksom ute ur leken då?!!
  Ett himla bra brev du skickade! Kanske jag får anlita dej som författare till mitt eventuella brev till FK om det skulle bli nåt krångel, för en liten penning… 😉 *FNISS*

  Vad jag skrattade åt ditt test!!!! DEN var bra!!!! 😀

  Härligt att ni hade trevligt ikväll iaf !!

  Ser framemot samban 😉 Jag kommer så Ni vet!!! ha ha
  Kramar !!

  • Vårdcentral
   Egentligen är det synd. Jag har ju hört hur bra och smidigt allt ska vara bara det blir privata initiativ och hur dåligt det är om det offentliga sköter det. Och jag har själv deltagit i den klagosången och hävdat att det inte alls är så mycket bättre inom det privata.

   Men så kom det sig nu då att jag blev ’tvingad’ till en vårdcentral som styrs enligt vinstprincipen och jag var ju verkligen nyfiken på att se hur bra det nu var och att jag kanske hade fel. Ja, det sket sig ju. Hoppas det inte fortsätter i samma stil.

   Formuleringshjälp
   Om jag nu eventuellt skulle kunna vara till hjälp så ser jag det som en förmån och givetvis är inga pengar inblandade, vi är ju ’syskon’ 🙂

   Testet
   Bara att ’sno’ det. Sätt ditt eget namn vid nummer 9. Svaret blir alltid just 9. När man använder just de siffrorna

   AfterWork-kvällen var precis lagom trevlig.

   Vi kanske ska bli fler än två – på samban. Är det bara jag och Kristina som vibrerar, skakar och rycker?

 3. På vår vårdcentral har dom kört med ett liknande 3 veckors system så länge som jag kan minnas, vilket ledde till att ett tu tre var nästan alla akut sjuka som sökte läkarvård. Det fanns ett antal akuttider varje dag och så fick man spä på lite extra för att bli inbokad på en sån. Nu går det inte ens att boka en tid direkt till en läkare utan allt skall gå genom den egna sjukskötaren som sen gör bedömmningen om man skall eller inte skall få träffa sin läkare. Det senaste påhittet jag stötte på här om dagen är att man inte längre behöver lämna urinprov om man misstänker att man har urinvägsinfektion utan man skall bara ringa sjukskötaren så skall man få en antibiotikakur utskriven. Jag som hade för mej att man ville försöka minska på användningen av antibiotika stod där som en fågelholk och försökte förklara varför jag ville lämna ett urinprov.

  Räcker det att det rycker i halva ansiktet och i ena armen för att man skall platsa in på er sambakurs? I så fall anmäler jag mej också.

  Kramis

  • Kära Gunveig

   Jag börjar från slutet – klart att du kvalar in!

   Vårdcentraler
   Känns riktigt bra att höra att allt inte är bättre på andra sidan. För min del. Sedan tycker jag att det är eländigt att du ska behöva kämpa med dylikt system.

   Är eran primärvård privat eller offentlig?

   Massa kramar!

 4. Kära Nisse

  Vår primärvård är ännu så länge offentlig, men kommunen köper redan in tandläkare och ibland läkartjänster från ett privat företag så det räcker väl inte så länge innan allt blir privat.

  Från årsskiftet gick kommunen med i ett kommunsammarbete, gällande all primärvård och socialtjänst med två grannkommuner, som kallas Lost. Visst låter det förtroende ingivande? Så nu är det ingen som vet hur det kommer att bli i framtiden.

  Jag har den turen att jag har avanserat till att ha regelbunden tillgång till specialsjukvård och behöver egentligen ha ganska lite kontakt med vårdcentralen. Man skall väl ha några förmåner med att vara sjuk på heltid, hi, hii.

  Kram

  • Jaha, då är inte Finland något alternativland att flytta till då…

   !!! Kallar dom det för ’Lost’, men det är ju skitroligt :me:

   Eller har de en skrämmande verklighetsförankring?

   De VET att det är kört – det kommer att gå åt helsike, gå förlorat… lost…

   Heltidssjukas förmåner – skulle antingen kunna bli ett litet A6-papper eller en tjock bok. Beror på vem som skriver den och utifrån vilken ’vinkel’ (uppifrån eller nerifrån).

   Kramar!

  • Synd, jag som trodde det annars kunde vara sådan där magdans, Raqs Sharqi.

   Fast, om jag skulle satta igång en vibration på ena sidan så skulle ju den inte upphöra och vad skulle kunna hända om jag fick fart på den andra sidan och de kom i otakt – spricker man då?

   Kramar!

 5. Ja, då blir det ”dancing all night”… och går det inte över framåt morgonkvisten så får man förmodligen göra något åt det. Kanske drämma till med en krycka lite lätt så vi i alla fall domnar av en stund…
  Hm, lite riskfyllt projekt kanske men… vi måste våga! :o)
  Kramar!

  • Har ju läst någonstans, när det gäller fysikens lagar, att om en vill ha stopp på en ’svängning’ så kan man generera en lika ’stark’ motsvängning.

   Det löser sig nog (sa han som sket i vasken…)

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *