Hektisk Onsdag

Sömn ua.

Korvgrillning
Jag valde att avstå. Dels behövde jag göra en del och dels behövde jag ta det lugnt inför sjukgymnastiken.
Hustrun, dottern och sambon åkte ut i kylan och grillade.

En massa kontakter
[Visa mer…]

Vila (ca 30 min)

Sjukgymnastiken
Första tillfället efter helgerna. Gick bra. Från nu gäller att jag ’inte får’ vara med i den ’riktiga’ gruppen utan nu ska jag gå i s.k. självträning. Och då gäller inte högkostnadsskyddet. Det kommer att kosta 150 SEK per månad.
Jag tänker betala det där. Ska bara lura på vilka dagar jag ska gå.

Vårdcentralen
Blodtryckskontroll; Först och främst, det är inget fel på min apparat. Den har visat rätt. På vårdcentralen mätte de blodtrycket på mig 4ggr. Det första var 166/103 och snittet låg på 161/98.
Råd:
Jag ska inte sluta med Saroten eftersom denna blodtrycksuppgång sannolikt är tillfällig och beror på allt bekymmer i samband med mor Vivans bortgång. Dessutom kan den milda lugnande effekten ha positiv effekt på mitt stresstillstånd. Så även om Saroten® är blodtryckshöjande så kan en utfasning ytterligare öka blodtrycker eftersom jag då sannolikt blir mer lättirriterad. Åtminstone blir kroppen stressad under en period.
Jag måste inte sluta att dricka kaffe helt och hållet (de det i sig kan skapa irritation och stress) bara jag håller mig till ’normal’ mängd. I mitt fall r det svåravvägt då jag dricker ’muggvis’. men jag begränsar mig till en mugg kaffe på morgonen och en på eftermiddagen.
Jag ska se till at få minst en avspänningstund om dagen.
Och jag ska gå minst en promenad om dagen och går inte det p.g.a. väder eller underlag som gör att jag spänner mig så ska jag ta mig till sjukgymnastiken och gå på gåbandet.
Inte kontrollera blodtrycket varje dag (det har jag redan begripit) och jag lyder.

Vila (ca 2 tim)

Till far
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Kändes sådär, nästan som om huvudet skulle spricka.
Under dagen: Efter Vårdcentralsbesöket blev det bättre.
Kvällen: Blev lite väl sent hos far men jag kom i säng relativt tidigt i vart fall. Gasläckan i huvudet förde ett attans väsen och musklerna bubblar lite här och där. Värken i armar, händer och ben är kvar. Det finns där hela tiden och ibland mer.

8 svar på ”Hektisk Onsdag

 1. Nisse!
  Mysigt med korvgrillning! Det är trist att man inte kan göra allt, men hoppas familjen hade det fint!

  Är det ett bättre alternativ för dig att träna ensam? Förstår inte, hurdå ”får inte vara med”?
  Kan du gå hur ofta du vill för dom pengarna?

  Skönt att du slipper greja med Saroten, eller hur?
  Och att du fått lugnande besked i allmänhet.

  Det är klart det är en jättetuff situation du har nu men det vet du ju redan…

  Känns bra att du kollade upp det, tycker jag!

  Kramar från din smärtsyster!

  • Korvgrillning ÄR mysigt men jag mår faktiskt inte så bra av korv & bröd (men jag äter det i alla fall, bara för att jag tycker att det är så gott).

   ’får inte vara med’ innebär att sjukgymnasten nu anser att jag kan övningarna såpass bra så jag kan sköta det själv. Och då vill de inte ha med ’självkunnare’ i sina grupper.

   Och jag kan gå jur ofta jag vill och jag har tillgång till sjukgymnasterna det är bara att grabba tag i en och fråga.

   När det gäller den mängd Saroten® (50mg) jag tar så tror jag att den gör mer nytta än skada.

   Kramar!

 2. Jaa, det är verkligen en tuff tid nu för dej/er!

  Tänkte på det du skrev om Godeman….skumt att tex ni skulle ”ärva” dom OM nu din mor hade åtagit sej nya brukare och måste fixa nya….hmmm…man tycker ju att det ska vara kommunens grej att fixa det, undrar om det är så för en kontaktperson oxå om tex jag skulle frånfalla??!!
  Måste ta reda på det.
  Tack för att du upplyst om det 🙂

  Ha det bra och ta det försiktigt!
  Kramar!

  • Att det skulle vara så mycket hade jag svårt att föreställa mig.

   Men det är möjligt att jag överarbetar en del, jag är ju sån… :me:

   Du kan väl meddela hur det förhåller sig med kontaktpersoner.

   Med ’God man’ är det ju pengar det handlar om. Du är ett ’ombud’ med en fullmakt (bekräftad i tingsrätt (tror jag)) att sköta en annan persons ekonomi.

   Så jag kan ju i och för sig förstå att det inte bara går att lämpa över.

   Men hade mor nu haft något God-manskap kvar så hade jag samlat den bunten och knallat upp till Överförmyndaren och lagt bunten på dennes skrivbord med orden: ”Detta är ditt problem, inte mitt, var så god!” Och så hade jag bara gått.

   Vad kan man bli straffad för?

   Tackar!

   Kramar!

 3. Nisse!
  Joo, att vara Godeman är ju iofs ett större och svårare uppdrag än att vara kontaktperson, vet ju ett det är lite koll på vem som får bli det osv…man kan ju inte bara tillsätta nån så där utan vidare.
  Det handlar iaf om nån annans ekonomi!
  Därför tycker man ju att det skulle vara kommunen el statens uppdrag att finna nya godemän till de som nu skulle stå utan…

  Ska absolut ta reda på hur förblir med kontaktpersoner, jag hör av mej om detta vid senare tillfälle.

  Försök ha en trevlig helg med hustrun, kanske ni ska ta ett parti tv-spel 😉 *fniss*

  Kramar!

  • Fridens!

   Det ÄR kommunens uppgift att utse ’God man’ och detta ska sedan ’lagfästas’.

   Men, beroende på obegriplig byråkratit, kan det ta (lång) tid innan överförmyndaren ’hittar’ någon nu ’God man’ och under den tiden är det ’din förbannade skyldighet’ som efterlevande att sköta ’God man’-skapet, som ett arv…

   … tills överförmyndarens byråkratiska kvarnar malt färdigt…

   TV-spel – ge mig tips om hur jag ska kunna övertyga hustrun om att jag inte kan överleva utan att ett sådant där wii-spel.

   Hitintills låter det enligt följande: ”Ja men köp du, för dina egna pengar.”

   Jag menar: Hon vann ju faktiskt över mig i Bowling…

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *