FestFredag, inte bara…

sömn; har i natt störts av ’vibrerande’ muskler å överkroppens högersida.

Sjukgymnastiken
Idag gick det bra. Tog det nog omedvetet lite försiktigare.

Apoteket
Stötte på sonen utanför Apoteket. Han hade fått ett ’bryt’ därinne. För några dagar sedan var han där och skulle hämta ut receptmedicin. De hade den inte inne och då frågade de om de skulle beställa hem den. Jo det tycket sonen. Så skedde. Idag skulle sonen hämta ut sina mediciner. Då får han veta att han inte kan få dem, för receptet hade gått ut…
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Om gårdagen kändes som helhet ganska bra så känns början på den här dagen som fritt fall. Överkroppen, armarna och händerna är antingen överspända eller så är musklerna helt enkelt uttröttade. Jag blir fumlig, måste koncentrera mig på varje liten sak eller detalj jag tar tag i eller gör.
Som nu (08:23), när jag skriver på tangentbordet, jag glömmer av vilket ord det var jag tänkte skriva, måste koncentrera mig på varje enskilt ord och att hitta rätt tangent. Ändå blir det stavfel så jag måste läsa igenom och rätta en hel del. Och så känner jag hur armarna och händerna skakar av ansträngningen. Måtte medicinerna få full effekt, strax. Nu (08:32) ska jag strax sätta mig vid köksbordet, igen, och dela medicin.
Jag har nu halverat dygnsdosen Brufen[1], från 400mg x3 till 200mg x3. Måste kanske omvärdera det där? Eller se sig om efter annan medicinering.
Utöver Brufen har jag, nu: [Visa mer…]

Ska också notera att jag håller på med en viktminskning, med en sundare diet, den 4/11-08 hade jag en morgonvikt på 98,8 kg. Idag, 21/11-08 är morgonvikten 95,4 kg.

Under dagen
: Nu (09:54) känns det som om muskelspänningarna börjar släppa. Planerar att dricka öl i kväll, det är bl.a. muskelavslappnade (alkoholen[13]). Ska bara informera om att ’fumligheten’ inte har avtagit (14:44).
Kvällen: Bara fint, ett ’antal’ öl gör gott…

Fotnoter:
[1] [tillb.] Tar jag för dess antiinflammatoriska verkan och mot värk. Brufen är, tror jag, den främsta (av de läkemedel jag tar) som går styggt åt mage och tarm. Därför vill jag ta så lite som möjligt av den.
[2] [tillb.] Tar jag för värk. Bra att hålla så låg som möjligt då det är levern som får jobba stenhårt för att ta hand om restprodukterna det här läkemedlet skapar.
[3] [tillb.] Tar jag för den muskelavslappnade effekten.
[tillb.]
[4] [tillb.] Tar jag främst för den nervsignalsbromsande effekten men också för den milt stämningsdämpande effekt som denna relativt låga dos har. Har man kronisk värk blir man lätt irriterad, upprörd eller får andra snabba humörsvängingar vilka är skitjobbiga. Normalt är detta läkemedel mot depression. Mest besvärande biverkan, för mig, är torra slemhinnor.
[5] [tillb.] Tar jag för den muskelavslappnade effekten så att jag kan få någorlunda avslappnad sömn 2-3 ggr per vecka. [Visa mer…]

[6] [tillb.] Innehåller mjölksyrabakterierna; LGG Lactobacillus rhanmnosus GG och Bifidobacterium BB-12.
[7] [tillb.] T.o.m. fre 28/11-08. Då är burken med 30 tabletter slut. De är så rackans dyra så jag hoppas att de övriga mag-, tarmbakterietillskotten ska räcka.
[8] [tillb.] Innehåller bakterierna; Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus LA5, Bifidobacterium BB-12 och Streptococcus termophilus.
[9] [tillb.] Testar en 4-pack som man fick köpa billigare, annars är de (också) rackarns dyra 19,9 SEK (-4 SEK i smakrabat). Prövar i fyra dagar, t.o.m. söndag 23/11-08.
[10] [tillb.] Innehåller bakterien Lactobacillus plantarium 299v.
[11] [tillb.] Innehåller bakterierna; Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus och Bifidobacterium lactis.
[12] [tillb.] Innehåller bakterien Lactobacillus acidophilus.
[13] [tillb.] Alkohol är ett beroendeframkallande lösningsmedel som liksom bensodiazepiner utvecklar s.k. tolerans, vilket innebär att kroppen behöver mer och mer för att uppnå ’samma’ effekt.
[Visa mer…]

4 svar på ”FestFredag, inte bara…

  • Tackar! Och massor med kramar!

   Jag har gått utbildning i GI…

   LCHF; Low Carb, High Fat. Jo det känner jag också till.

   Just nu är dieten långsamma kolhydrater, normalt fett, ett minimum av fibrer och så lite mjölkprodukter som möjligt.

   Jo, det sitter i huvudet, och kommer jag inte åt det ’ätbeteendet’ så kvittar det faktiskt vilken diet du nu väljer.

   Äter (och dricker) du mer än vad du har i utgifter så går du upp, oavsett vad de olika dietexperterna säger.

   Jag vet ganska precis hur jag ska bete mig. Problemet är viljan, innerst där inne.

   Och så tycker man ju synd om sig själv emellanåt…

   Och så finns det ju så många tillfällen man kan fira…

   Och så blir man bjuden på kalas…

   Och snart så är det Jul…

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *