MångaOrdTisdag

Sömn ua.

Köpcentrum
Efter frukost och lite pyssel åkte jag till Överby, denna by är ett köpcentrum som expanderar. Undrar hur det blir med det. Ökar köplusten? När världen, ekonomiskt, går på knä.
Jag var där för hamburgarnas skull, jag behövde skräpmat.

Sjukhusbesök
Efter köpcentrumbesöket. Åkte jag till Trollhättan och hämtade fadern. Vi skulle åka till NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus). Mor är ditkörd nu, från Sahlgrenska. Hon är nog snart hemma. Till faderns stora glädje.

Omorganisationer
Detta, ovanstående, NÄL ingår i NU-sjukvården. NU, står för: Norra Älvsborgs Länssjukhus och Uddevalla sjukhus. Detta ’NU’ är i sin tur en del i stora VGregionen (Västra Götalandsregionen). Där pågår nu en, i mina mått mätt, gigantisk omflyttningsflopp. NÄL är nu akutsjukhus. Det betyder bl.a att stora delar av Bohuslän och sydvästra delar av Dalsland får åka förbi Uddevalla sjukhus för att komma till akutsjukvården på NÄL. NÄL ligger mellan Trollhättan och Vänersborg, men mest i Trollhättan. [Visa mer…]

Apoteket
Efter besöket hos mor tog vi vägen om matsalen, på NÄL, den var stängd, vad annars? Men vi kunde köpa en plastförpackning sallad med tillhörande bröd och smör till Fadern så han fick lite näring. Hoppas han står sig till torsdag, då kommer hemtjänsten och handlar åt honom.

Jag skulle sedan till Apoteket. Jag får ju hudbesvär på senhösten som sedan sitter i hela vintern. Förutom kliande på smalbenen och utslag ’mellan brösten’ 🙂 så får jag också ’skorv’. Huden blir torr i hårbotten och så kliar det. Det ser ut som mjäll men är tydligen ’skorv’.
[Visa mer…]

Politik
Kan inte låta bli att fundera lite; Före nuvarande regering, den borgerliga ’alliansen’, så förde ju den, i stort, socialistiska ’koalitionen’, en i mitt tycke ganska så borgerlig politik. Inte en borgare protesterade när ’koalitionen’ införde strängare regelverk inom Försäkringskassan, som ett exempel. [Visa mer…]

Miljö
Har ett tag känt en stigande irritation. Visst håller vi väl på med en nationell strävan att bli lite mer miljömedvetna, eller? Visst är det allmänt känt, eller?

Hur kommer det sig att det då i mejeridisken finns pappersförpackningar med plastkork. En vanlig s.k. tetrapak som har en plastkork uppe på sidan? [Visa mer…]

F-n va’ många ord, det blev idag?

Hälsoläget
Morgonen: Lite trött. Lite ont. Men inget att hôva sig för (’hôva’: typ; sätter sig i huvudet. Att vara ’hôvater’, då menas att man är smart.).
Under dagen: Fick tydliga känningar när jag välte faderns lätta och hopvikbara rullstol i och ur bilen. Det blir inget mer sådant. Det får lösas på annat vis.
Kvällen: Sov i ca 2 timmar. Blev efter det lite piggare. Hårbotten är nu fet och go. Insmord med salicylsyrevaselin, mot ’gnejs’. Så jag ’måste’ stanna uppe till minst 22:00. Då ska det duschas och schamponeras.

2 svar på ”MångaOrdTisdag

 1. Det där med att man ska vara miljömedveten tycker jag många ggr är lite ”sjukt”, har oxå tyckt det här med tex grädd paketen, en tetrapak med plastkork är ju inte direkt genomtänkt.
  Vi har en sopstation bara tvärs över gatan, men inte ska du tro att folk i husen här går dit, ALLT kastas i soptunnan.
  Å jag är ju inte direkt mycket bättre heller, ibland tar jag ett ryck å går dit med kartonger och färgade flaskor iaf ;o)

  Ha det gott
  Kram

  • Vi har det så väl ordnat att vår bostadsrättsförening har soplokaler dit vi kan källsortera allt, utom stora grejer och miljöfarligt avfall (exklusive batterier).

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *