Seg Onsdag

Sömn u.a.

Bildjoxande
Lyckades få färdigt bilderna från i går: Kroppefjäll 2/9-08 (Svampar (Svavelsriska och Kantarell), Blodrot, Ängsvargspindel, Skogsfluga och en Vanlig groda).

Teknik
Fick för mig att jag skulle få färgnyanser att stämma mellan mina två bildskärmar (LG L204WT och LG L194WS). Jag lyckades strula till det så ena bildskärmen blev väldigt otydlig.

Har skickat fråga till tillverkaren LG, om de kan skicka mig de rätta inställningarna. Var ju så klantig så jag skrev ju inte upp de som var innan jag började testa…

Under tiden hittade jag ett forum där de presenterade inställningar för min LG L204WT men av ett äldre datum. [Visa mer…]

Annars
Konstig dag. Jag har cirkulerat mellan stolen fram för tangentbordet, soffan i vardags rummet, stolen vid köksbordet och sängen. Dagen har bara runnit iväg.

Kom inget beslut från FK.

Hälsoläget
Svider till i fingrarna lite väl ofta. Och muskelspänningarna i övre delen av ryggen är klart kännbara. Benen har känts bra idag, jag har ju inte varit ute…

7 svar på ”Seg Onsdag

 1. Nisse!
  Härliga bilder! Kul att se en kantarell på foto i alla fall :o)
  På fredag gör vi en ny svamptur om ryggen håller och vädret är hyfsat, då hoppas vi på lite gula godingar.

  Annars tycker jag mycket om sopp, taggsvamp och även unga exemplar av röksvamp.

  Är det FK:s beslut om heltid sjukpension som du väntar på?

  Kunde inte alliansen bjuda oss gnällspikar på en massagebehandling i veckan?

  Det är ju så skönt för stela, ryckande muskler men det kostar därefter. En bråkdel av deras höga lön hade gått åt till det… men det är nog inget förslag som går hem i maktens korridorer.

  Massa kramar!

  • Kul att du gillar bilderna.

   Vi plockade och åt rätt så mycket soppar fram till en gång, då vi fick med en Gallsopp…

   Det är FK:s beslut om hel sjukersättning som jag väntar på, ja.

   Alliansen vill inte att vi ska ha det bra. De vill att vi ska ha det obekvämt. De anser att vi parasiterar på (deras) välfärd.

   Dessutom har de allesammans läst en vetenskaplig undersökning som kommit fram till att de som jobbar mår bäst och är friskast.

   Den slutsats alliansen dragit av det är att om sjuka då börjar jobba så blir de friska. Enkel och fin logik.

   Och i dessa få grå cellers famn lägger vi hela Sveriges framtid?

   Kramar!

 2. Nisse!
  Ja, gallsopp har jag också råkat ta en gång… men det är den enda sopp som har rosafärgade rör, så du känner igen den på det. Alla andra är gula, bruna eller grå men inte rosa.

  Ja, vi skulle säkert bli friska som nötkärnor om vi började arbeta, suck! Det står ju i studien…

  Frågan är vad vi ska göra när vi knappt kommer ur sängen eller kan lyfta en vetemjölspåse utan att få ont.

  Men det är kanske ren inbillning enligt alliansen?

  Sverige har drabbats av en stor mängd hypokondriska parasiter som inget hellre vill än lata sig och leva på andra…

  Ja, det kallar jag humanistiskt inställning med ett stort jädrans O framför!

  Ett sådant synsätt säger egentligen ingenting om oss sjuka men avslöjar desto mer om dom som resonerar så..

  Kramar!

  • Jag vet om skillnaden. Det var bara det att vi plockade ’unga’ soppar och på en ung Karl Johan kan ’rören’ gå lite åt det ’rosafärgade’ hållet.

   Grejen är ju att jag är övertygad om att alla de som går långtidssjukskrivna skulle ge en hel del för att få bli såpass friska så de i alla fall kunde få jobba lite.

   Vofför frågar inte undersökarna dem?

   Tänk om våra allianspolitiker hade samma klarsynthet…

   Kramar!

 3. Nisse!
  Jodå, det går att ta fel på unga exemplar. Jag förstörde en hel svampgryta så det fick bli knäckebröd och vatten till middag….

  Jag är övertygad om att du har rätt! Många skulle offra mycket för att få vara friskare och kunna vara med i arbetslivet, om så bara lite.

  Varför vi inte tillfrågas? Nej, allianspolitiker har inget överskott av klarsynthet och sunt förnuft, och de ”vetenskapliga undersökningarna” utförs väl på deras uppdrag?

  Kramar

 4. Hej Nisse! Underbara sidor du skapar man blir glad av att se på dem.Hoppas din dag blir bra, sitter i skrivandets stund och försöker ”länka” ihop lite av varje om smärta. Vet verkligen vad det innebär har lidit i två år men är frisk nu Neuroborrelia var min plågoande. Är sedan 14 år tillbaka assistent för min fru som felbehandlats inom vården och faktiskt fortfarande enligt mig inte behandlas som hon ska. För när man väl fått sin permanenta pension så verkar det inte som om man finns.

  Igår var jag ute i skogen träffade en rolig hundägare som köpt någon ras som heter något liknande som ”italiensk tryffelhund”. Husse tyckte att han skulle reklamera hunden hade inte hittat en enda tryffel på ett helt år, medans husse själv med sin erfarenhet hittat flera kilo. Ja, som sagt problemen i livet är olika och tur är kanske det eller 🙂

  mvh Peter Olofsson

  • Hej Peter!

   Jasså det är ’jernsaxen’ som hälsar på. Kristina tipsade mig häromdagen om ditt initiativ, lovvärt. Att försöka samla information om främst smärta.

   Tackar för berömmet.

   Illa att du råkat ut för neuroborrelia, även om du nu är frisk.

   Jag läste på din blogg om din kamp för frugan. Det är så man skäms, på något konstigt vis. Det ska ju inte behöva vara så här!

   PS
   Har redigerat lite i din kommentar, där hade smugit sig en ett ”mvh Peter Olofsson”, mitt i, jag flyttade det till slutet och så delade jag upp kommentaren.
   DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.