Solig Fredag

Inga problem med sömnen. Sov som en stock. 080828 kl 18:30-21:00, 21:10-06:30 080829.

Sjukgymnastik
Var ju ”tvungen” att boka in ett besök kl 08:00. Och vi, hustrun och jag, glömde hustruns cykel vid hennes jobb, i går. Så idag fick jag först köra henne till jobbet och sedan åka till sjukgymnastiken.

Inget nytt under solen där, samma pina. Diskuterad lite min muskelsvaghet som gjorde att jag inte kunde lyfta höger ben, i ett visst (fullständigt onormalt) läge. Vi kom fram till att det sannolikt är svaghet på vänster sida. I de muskler som ska stabilisera bålen för att kunna göra det där lyftet.

Kom också på att jag hittade en bok, på Coop Forum Överby, igår. Den handlade om vad du ska göra om du har problem med ryggen. ”Träning för en starkare rygg”, Jenny Sutcliffe, svensk bearbetning; Leif Kleman. ICA Bokförlag. ISBN10: 9153424077, ISBN13: 9789153424079.
En sak om den boken: KÖP DEN INTE! Och skulle du nu göra det, så GÖR INGA ÖVNINGAR från den boken utan att först konsultera sjukgymnast och sjukvård.
Det fanns övningar i den boken som lätt förstör en frisk rygg.
Och har du redan en dålig rygg kan det bli katastrof, för din rygg.

Och både jag och sjukgymnasten tyckte att jag verkade var lite mjukare / stabilare i kroppen efteråt än innan vi började med övningarna.

Djur & Natur
Vädret var vackert så jag kunde inte motstå ett besök till Onsjökärret.

De håller på att ’öppna upp’, utmed grusvägen. Det innebär att de sopar rent på allt vad buskar och träd är. Så där kan en hel del djurarter känna sig blåsta.

Jag höll mig på och vid stigen utmed kanalen, Karls Grav. Som vanligt fann jag en hel del Skogsödlor.

Eftersom jag var rätt så trött i kroppen så orkade jag inte gå så mycket så jag satt mest och tittade,

Vid ett av dessa tillfällen hade jag sett en liten snok försvinna så jag satte mig bland stenarna ca en meter bort, så jag fick vinden i ansiktet.

Snokarna vill gärna tillbaka till en plats som de tycker är bra. Men just den här snoken trodde jag skulle dyka upp en bit bort.

Jag hade fel. Det kom ringlandes mot mig, inom en meter. Jag satt blick stilla, och försiktigt tog jag upp den lilla kameran, ur jackfickan. Jag var tydligen inte tillräckligt försiktig för den lille snoken vände.

Men den dök upp på andra sidan en grästuva och då var den på lagom fotograferingsavstånd, för den stora kameran.

Mitt i det fotograferandet såg jag i ögonvrån att något grönt kom neddimpande, lite till vänster. Det var en stor vårtbitare.

Och hela tiden fanns en massa intressanta saker runt omkring som jag kunde ta bilder på, förutom Skogsödlorna, fotade jag; Flugor, Getingar och Spindlar.
Snokar
Snok (Natrix natrix)

Skogsödlor
Skogsödla (Lacerta vivipara)

Spindel
Ängsvargspindel (Pardosa amentata), troligtvis

Fjäril
Rapsfjäril (Pieris napi) hona, troligtvis

Bärfis (Skalbagge)
Spetsbärfis (Picromerus bidens)

Steklar
Trädhumla (Bombus hypnorum)

Vårtbitare
Grön vårtbitare (Tettigonia viridissima), hane

Resten av dagen
Efter mat blev det vila. Sedan kom hustrun hem. Vi satt och pratade i kvällssolen på vår västra balkong.

Hustrun läste i morgonblaskan att det var 30% på ’allt’ vid det vi kallar ’Pråmen’. Ett matställe vid Kanaltorget i Vänersborg.

Vi cyklade dit. Jag drack öl och åt jordnötter hustrun valde mat till sin öl. Träffade en massa trevliga bekantingar. Bl.a. en lumparkompis. Funderar allvarligt på att få till stånd en träff, vi var tre som hängde ihop.

Kl 22:00 var jag hemma och i säng.

Hälsoläget
Med tanke på gårdagens aktiviteter och dagens sjukgymnastik tidigt på morgonen, åtföljt av en kort naturrunda och senare besök på lokal, så får jag nog säga att kroppen sköter sig bra.

Inget är värre än vanligt.

Tröttheten börjar bli vardag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *