Semester Onsdag

(21:05 Stugan Skrea Strand, Falkenberg)

Det blev nog lite mer öl än vad vi tänkt oss – natten blev orolig (dålig sömn). Jag var ute vid ett tillfälle, i den mörka natten, jag såg då stjärnor här och där. Det fick mig att minnas natten innan, tror jag det var, då var det helt stjärnklart.

Väderutsikterna
Ser lovande ut. Jag bedömer att vi har minst 5-6 timmar fint väder framför oss, idag.

Morgondagen ser ut att bli likadan.

Klitterbadet
Jag tyckte det var en bra dag för Klitterbadet idag. Hustrun tyckte dagen var som gjord för en cykelutflykt.

Jag fick som jag ville. Vi packade badkläder och gick mot Klitterbadet. Hustrun tjatade till sig omvägen om vägen framför Strandhotellet, där den stora (nya) badbryggan går ut.

Då fick jag se vågorna, stora och skummande. Solen sken. Det blåste som attan.

Jag kom fram till följande; Jag badar i vågorna (Vi skippar Klitterbadet) sedan går vi tillbaka till stugan och utrustar oss för en cykeltur, som hustrun ville.

Så blev det och jag fick ännu en dag i häftiga vågor att dyka i och slungas ur. Hustrun fegar sig i dessa lägen.

Cykelutflykt med GPS
Innan vi gav oss iväg programmerade jag GPS’en med några koordinatpositioner. Dessa markerade vi på den karta hustrun hade som visade den tänkta cykelturen.

Vi cyklade in mot centrum och sedan följde vi Ätrans norra strand åt sydost. Över vid fördämningen. Och så tillbaka utmed andra stranden (Doktorspromenaden).

Vid Laxbron hittade vi en GPS-gömma.
[Bild: Nisse (Homo sapiens) nära s.k. GPS-gömma]

Nära fördämningen en till. Och en i trakterna nära friluftsteatern. Den hittade hustrun.

Om vi backar lite så hamnar vi vid stugan där man köper fiskekort och rapportera sina fångster, om man nu vill komma in i rullorna.

När vi var där for en exalterad man omkring och på en rostfri plåt låg en nyfångad äkta Ätranlax.

Jag frågade hur länge han kämpat med att försöka få den. Sedan halv tio, sa han, sedan fortsatte han snabbt, nej, sedan den första april.

Det kallar jag envetenhet. Den lycklige mannen bad mig fotografera honom och fisken, i olika positioner, med dennes mobilkamera.

Jag tog några bilder på själva laxen och på några små knepiga djur som satt fast på laxens kropp. ”Det är lus”, upplyste en äldre herre mig. Jag pillade loss en. De var väl ca 5-6mm breda och närmar 15mm långa med ett ovalt huvud, tvådelad kropp och något som såg ut som en svans.

På undersidan av huvudet hade de framtill något som kändes som hakar eller hullingar och vid nedre delen små sprattlande ben.
[Bild: Ätranlax (Salmon salar) med Laxlus(Lepeophthei´rus salmo´nis)]

En fjärde GPS-gömma var planerad att hitta, den låg mitt i centrala Falkenberg. Hustrun valde att titta i affärer. Jag letade efter en gömma som bestod av en cylinder mindre än en fingerborg, placerad någonstans…

GPS’en hade problem i staden. Mellan husen hittar inte min GPS alla nödvändiga satteliter som krävs för en korrekt positionering.

Den jag har, har relativt osäker precision +/-5m.

Efter mycket smygande hittade jag den. I den här ”sporten” eller aktiviteten gäller det att inte avslöja för oinvigda var gömmorna är.

Så det ska inte märkas att man letar. Även om det är en massa folk runt omkring.

Ni kan ju tänka er hur det där kan uppfattas, om det är en bank i närheten. Jag bara väntade på att pikébilen med kravallutrustade poliser skulle komma farande.

Var inne i några fotobutiker och frågade efter 55mm närbildslinser med x1 förstoring. Icke. x3 och x4, har de.

Efter ett besök i Pressbyråkiosken på torget (köpte Illustrerad Vetenskap nr 12/2008) Såg jag att nu var regnet nära.

Trampade på rätt bra. Klarade mig hem. Hustrun kom strax efter. Då började det regna.

Efter regnet och en stunds vila började min mage protestera. Jag behövde a-fil. Vi klädde oss ånyo för cykeltur. Nu till matbutiken.

Precis innan vi gav oss iväg såg jag en Stare flaxa iväg på ett lite klumpigt vis. Misstänkte att det var en ungdom så jag satte igång med ett litet lockande pipande.

Och bara några sekunder senare kom den fram och stod länge och såg funderande ut på vad det var som lät så där. Den försvann inte förrän hustrun gick fram.
[Bilderna hade urusel kvalitet]

Hälsoläget
Om vi bortser från vänstersidans sviter så är det relativt OK. Fast det här ju blivit högre dos med läkemedel p.g.a. vänstersidan (fallet vid stängslet i Landskrona).

Har köpt B-vitamintabletter (och samarin). Ska äta en B-vitamintablett morgon och kväll för att se om det kan ha någon positiv verkan.

Främst B-12 brist kan ju ge problem med nervsignalerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *