Semester Måndag

080728 Måndag
[Vadstena Kamping vid Vätterviksbadet]

K-besök
Nu blir det av! Kl 11:00. Ska vi pingla på hennes dörr.

Något sena pinglade vi på dörren. Vi hade glömt stadskartan och så blev vi lite förvirrade av två helt motsatta vägbeskrivningar, från en man och kvinna, vilka jag förmodar var tillsammans.

En fantastiskt fin lägenhet. Och S och F var där så vi fick träffat dem med.

Vi hade en mysig kaffestund ute på balkongen.
>>>Massa Kramar!<<<
Och precis när jag skriver ’detta’ har S och F lämnat mig. De var på väg ned till vattnet för att F skulle få jaga pinnar i vattnet.
Det var något i ögonvrån som tilldrog min uppmärksamhet. Jag är osäker på om det var F eller S jag kände igen först, kanske var det kombinationen.

Pilgrimscentrum
Nu har vi varit där. Väldigt mysigt. En fantastiskt fin knutpunkt för alla moderna pilgrimmer. Vi fick en liten rundvisning av en värd (lade inte namnet på minnet).

Djur & Natur
Örtagården, här fanns en hel del intressanta kryp. Fick bild på den här fjärilen:
Midsommarblåvinge (Aricia artaxerxes) på Hästfibla (Arnica montana)

Ett oväder passerade, alldeles bakom våra ryggar, försökte få bild på regnbågen:
Regnbågen

Solnedgången var lite lättare att fånga:
Solnedgång

Och lite dramatiska molnbilder:
MolnDramatik

Badbesök
Efter pc-besöket blev det omedelbart dags för ett bad i Vättern. Det verkar vara långgrunt utmed hela Vätterns västkust? Skönt var det i vart fall.

Mobilladdare
Hittade Expert, vid ena torget. Gick in och köpte en mobillladdare som sätts i bilens cigarettuttag. Mobilens batteriindikator börjar skifta från grön, till, orange och nu nästan rött. (Passade på att ladda den hos K).

Har allvarliga funderingar på att rita en skiss på hur en cykelladdare skulle kunna se ut. Jag vet att det har funnits men nu verkar de vara borta från marknaden?

Matbesök
Vi kikade runt lite på menyerna i centrum, antingen var det menyn som inte dög eller så var priserna i saftigaste laget. Det blev två färdigförpackade sallader, en med räkor och en cesar. En brödbit. Intages på en parkbänk. Efterrätten blev kulglass i våffla. Allt detta till priset av en varmrätt på flera av restaurangerna.

Dunder och muller
När jag skriver detta sitter jag i skuggan bakom tältet och tittar på ett åskoväder. Och det mullrar till då och då. Lite spännande. Men det kommer att passera. Kanske nästa har kurs rakt mot oss?

I natt kom ett par rejäla skurar så tältet fick visa vad dög till.

Hälsoläget
Jag överlevde natten, med tanke på föregående kvälls nackspärrsignaler. Har inte behövt lunchvila på två dagar nu. Kanske beror det mest på att jag till mesta delen sköter ätandet över förväntan. Och lyssnar på kroppens allra minsta signal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *