Semester Tisdag

[Vadstena Kamping vid Vätterviksbadet]

Klostermuseum
Dagens aktivitet blir ett besök på Vadstena Klostermuseum. Där startar en guidad tur kl 13:00.

Före den guidningen var vi och åt dagens på en restaurang vid ett av torgen. Jättegott.

Guidningen var mycket bra. Vi fick veta mycket om S:t Birgitta (Heliga Birgitta). Helgonförklarad 20 år efter sin död.

Sin egentliga gärning att driva kloster startade först efter makens död. Jag tror att guiden hade en lite avvikande teori där. Svårt för en annan att veta vem som har rätt?

Efter guidningen i klostermuseet gick vi till det riktiga klostret vilket är lite mer blygsamt än de andra mastodontbyggnaderna. Här bor nu 13 Nunnor i Vadstena Birgittineorden (om jag fattat det hela rätt).

Efter det besöket var det dags för mig att cykla till kampingen och ta medicin.

Bildlagring
Har ju planerat att säkerhetskopiera bilder från min digitala systemkamera och den kompakta digitalkameran till min bärbara dator och sedan till ett USB-minne, för säkerhets skull. Precis när jag skulle sätta igång med det upptäcker jag att jag lagt ifrån mig systemkameran med powerknappen i läge ’On’. Inge bra, 0 ström i det batteriet.

Hade jag nu haft en DC-In kabel till systemkameran så hade det inte blivit så knepigt.

Det är inte gott om ’offentliga’ EL-uttag på den här kampingen. Jag har hittat två. Just nu använder jag bägge. I den ena laddar jag batteriet till systemkameran och i den ändra laddar jag batteriet till min bärbara dator. Samtidigt som jag skriver det här.

Hade den bärbara datorn haft ett smartare kortläsningsuttag. Ett för Compact Flasch t.ex. Så hade jag inte haft så stora besvär. Nu måste jag ju vänta tills systemkamerans batteri är laddat (och nej, jag har inget extrabatteri. De kostar ca 700 SEK).

Jag har bara en datakabel för överföring av bilder från den digitala systemkameran till datorn med mig. Hemma kollade jag att jag kunde stoppa minneskortet ’SONY Memory STICK PRO Duo’ i en adapter som följde med den digitala systemkameran. På så vis behövde jag inte ta med mig den kabeln.

Inser nu att det smartaste hade varit att investera i en separat USB CompactFlash Reader.

Ska kolla nu om batteriet fått tillräckligt för att göra en bildöverföring.

Och ja, det gick.

Hälsoläget
Får lite småkramper, främst på höger handrygg. Och en del stora muskelsammandragningar i vänster lårs baksida. Ihållande värk i höger arm. Annars känns det helt OK. T.o.m. magen fungerar något bättre. Har stramat upp dieten ett snäpp.

Efter och under klosterguidningen kände jag av nacke och rygg. Det värkte främst i övre delen av bröstryggen och länden, därefter nacken.

Det här med att rubba sina rutiner får sina effekter. Jag hade glömt att ta lunchdosen. Först 15:30 fick jag den i kroppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *