Semester Söndag

[Vadstena Kamping vid Vätterviksbadet]

Cykeltur
Denna dag vigdes åt att hänga cyklarna på bilen och köra upp till Borensberg. Vi parkerade bilen vid en badplats. Lyfte av cyklarna och trampade in mot byns ICA-butik. Vi måste ju ha lite energi.

Planen var att cykla till Bergs slussar, utmed Göta Kanal, Äta och vila och sedan tillbaka. På turistinfon i Vadstena sa tanten att det var 9km. Vi läste 21,2 på en skylt. Rätt stor skillnad. Men vi hade ju hela dagen på oss.

Det var varmt. Det var också väldigt vackert. Och det där med akvedukter är alltid lite mysko – kanalen går över vägen. 2 st passerade vi under den här sträckan. Får, båtar, kor, andra cyklister och hästar. Om var annat. Man möter det mesta.

Ca halvvägs finns en badplats vid en sjö, Norrbysjön. Kanalen ligger väl ca 10 meter ovanför sjön. Så man får alltså gå ned till sjön för att få badat. Det badandet var mycket skönt.

Åt lite ur matsäcken.

Framme vid Berg stannade vi vid en restaurang som ligger på östra sidan om en större bilväg. Men betjäningen var så arrogant och urusel och dessutom skyhöga priser så vi gick. Servitören stod väl i ca 5 minuter med ryggen åt oss och pratade med några kompisar.

Och när hustrun satt själv vid bordet i kanske 5 minuter ägnades hon inte så mycket som en blick. Jäkla snobberi!

Det bidde korv och bröd och glass i stället.

Vi följde ett gäng båtar upp genom slussarna. Sicket slit. Och vilken massa snören?

När båtarna inte slussade så användes slussbassängerna som swimmingpooler av traktens ungdomar, förmodar jag. I min mening totalt vansinnigt. Men slussvaktarna brydde sig inte.

Ändå satt där stora tydliga skyltar om att vansinnet var olagligt.

Vi hade tänkt stanna lite längre men så tornade det upp sig en massa mörka ovädersmoln i norr. Jag bestämde att jag var inte så trött utan att vi kunde börjar cykla tillbaka. Då fanns en liten chans att vi skulle slippa det värsta.

Hade vi startat 5 min tidigare eller rastat 5 min kortare vid badplatsen så hade vi sluppit bli genomblöta. Nu blev vi det. En kan ju inte ha tur jämt…

När vädret lugnat ned sig, var första prioritet att fylla på olja, i motorn. Jag försökte göra det i Motala men då var motorn för varm och locket hade någon slags mysko fjäderanordning som gjorde att det inte gick att öppna förrän motorn svalnat. Nu lossnade det lätt och fint.

Vi stannade till vid ICA MAXI i Vadstena och fixade kvällsmaten, trodde vi. Det blev gurka och tre bananer och därefter ett besök på Burger King? Så det kan bli.

Vi tältet var det torrt och varmt. Inte en regndroppe hade nått dit.

Hälsoläget
Förvånansvärt bra med tanke på alla tältnätter. Eller kan det vara så att det är bra för kroppen att tälta? Och cykelturen, Lite över 4 mil. Det enda jag kan sätta i samband med det är en känsla av en kommande näckspärr. Tar extra Paraflex till natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *