Semester Torsdag

[Vadstena Kamping vid Vätterviksbadet]

Vi tog det lite lugnt på morgonen. Vi vaknade tidigare än ungdomarna. Så enligt överenskommelse var vi inte tysta så att de skulle vakna. Vi skulle äta frukost ihop.

Jag sov på soffan och hustrun på en luftmadrass på golvet. Sömn ua.

Bilresa
Vårt mål denna dag var Vadstena. Vi körde väg 56 (ny numrering) från Gävle till Västerås. Mot Örebro. I närheten av Hallsberg tog vi väg 50 till Vadstena. Till kampingen som ligger 3 km norr om Vadstena. Vätterviksbadet.

Vi stannade och åt lunch på Dinner, norr om Arboga.

Varm i bilen. Solen låg på och vår AC funkar inte. Misstänker att knappen ”AC” bara är en skrytknapp.

Vadstena kamping
Det blev lite spännande när vi kom fram. Enligt de instruktioner vi fick skulle vi åka till anvisade platser och leta upp en som passade oss och sedan skulle vi tillbaka till receptionen och meddela nummer. Jag satte igång att sätta upp tältet medan hustrun cyklade till receptionen för att meddela nummer, 846.

Det behövs cykel, på Vadstena kamping, den är långsmal och säkert över 1 km lång.

Hustrun kommer tillbaka och ruskar på huvudet. Och säger: ”Vi kan inte ta den här platsen, den är redan upptagen.”. Nu var det väldigt tydligt att den inte var upptagen. Där var tomt, jag lovar, annars hade inte jag börjat sätta upp tältet. Vi hörde med våra tältgrannar. De som låg där innan hade packat ihop och åkt några timmar tidigare.

Hustrun hade fått ett nytt nummer, 822. Jag vägrar, sa jag. Jag flyttar inte på tältet. Då kommer en bil med kampingvärden farandes, i något ärende, jag stoppade honom och lade fram vårt dilemma. Var där tomt så var där ledigt och några bokningar förekommer inte. Och enligt grannarna var det inte en husbil som hade haft platsen tidigare.

Jag greppade pappershandlingarna och tog min cykel till receptionen. De var stressade och det blev inte mindre förvirrat när jag kom och förde fram mitt ärende.

Tjejen i receptionen visade mig ”slipen” som mycket riktigt sa att platsen var upptagen. Då föreslog jag två alternativ. 1. Föregående kampinggäst hade medvetet eller omedvetet inte betalat. 2. Någon har uppgett fel nummer.

Oavsett vad så löstes det hela med att vi fick placeringen 846 X. Och därmed behövde jag/vi inte flytta på tältet.
Efter att tältet var uppsatt så blev det bada av. Det svalkade och kändes mycket behagligt. Lite mat, mera bad sedan var det dags att krypa in i tältet och sova.

Hälsoläget
Fungerat bra inga konstiga extrabesvär. Dopade mig idag med Koffeintabletter och energidryck samt Coca-Cola och annan sockerrik dryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *