Semester Onsdag

[20:15. Hemma hos Dottern&Sambon]

Djur & Natur
Under frukosten, vid stugan, dök det upp en fasanhöna, med sina små, på stenmuren som löper utmed en odlingsäng och nära vår stuga. Jag var också dit och smög lite. Bl.a. fick jag bra bilder (hoppas jag) på en trollslända.
Jag smög vidare och hoppades jag skulle få korn på en av de fjärilar som bara finns i dessa trakter, men icke.

Däremot fick jag se en fasanhöna köra iväg en tamkatt. Då förstod jag att de små var i närheten. Jag var noga med att se efter var jag satte ned fötterna. De gömmer sig attans väl de små. Hönan kom upp på muren och ropade några varningar – jag insåg att jag var nära.

Jag letade efter kycklingar som var i storlek med de jag sett tidigare. Jag blev varse om en liten rörelse ner vid mina fötter, jag var halvvägs upp på stenmuren (mer en bred stengärdsgård). Jag backade lite och kikade in i ett lite hål mellan några stenar. Där inne satt en liten, liten dunboll. Vänd med rumpan mot mig. Tog några bilder.

Jag ville ha bättre bilder. Och jag har hört hur hönan låter när hon lockar på sina små så jag försökte härma det pipande lätet. Och då kom den lilla kycklingen genast ut och sprang mig till mötes – och jag tog så många bilder jag hann med. När kycklingen kom fram till mina fötter upptäckte den att det var något som inte stämde. Därefter försvann den in under några buskar.

Jag gick sedan upp på stengärdsgården och lockade på hönan, det funkade fin. Hoppas de bilderna blev bra de också.
Fasaner
Fasan (Phasianus colchicus) Höna med ungar

Trollslända
Ängstrollslända (Sympetrum vulgatum), hona

Under diskandet fick jag sällskap av den här:
Spindel
Kvadratspindel (Araneus quadratus)? hane, med någon slags parasit?

Och lite senare satte den här sig på altanräcket:
Fluga
Rovfluga (Familj: Asilidae)? (Pamponerus germanicus)? eller (Philonicus albiceps)?

Cykeltur
Hustrun och jag tog en cykeltur en sväng lite norr om kampingen.

Engesberg Kamping
Vi blev ofrivilliga nattgäster hos dottern & sambon. De hade klantat till det på kampingen. När vi kom i måndags trodde vi att vi bokat stuga för tre nätter, till torsdagen.

Under min lunchvila ringde kampingvärden och undrade när vi hade tänkt checka ut. ”I morgon.” sa jag. ”Ni är bara bokade till idag.” får jag till svar.

Efter mycket dividerande slutade det med att vi gick med på att lämna stuga. Men jag förklarade för kampingvärden att jag har vittnen på att han bekräftade att vi bokat tre nätter, på vår direkta fråga, när vi kom på måndagen.
Dessutom bad jag den person som tog emot vår bokning att uppge vad kostnaden skulle bli och svaret blev 1200 SEK. I deras noteringar stod det 800 SEK.

Helt uppenbart hade de klantat till det. Men jag gillar inte att vara den part som anklagas för att ha fel – när jag vet att jag har rätt.

Det slutade med att vi fick de två nätterna för kostnaden av en, 400 SEK. För jag menade, att vi, genom att lämna stugan hjälpte dem ur en knivig situation och att vi dessutom då hamnade i ett besvärande läge, var skulle vi tillbringa natten? Det blev hos dotter och sambon.

Minigolf
Vi var en sväng till Gävles Boulognerpark och den minigolfbana som finns där. Jag gjorde jättebra ifrån mig. Några rejäla missar på ett par tre hål. Men 42 slag på en 18-håls bana, det är väldigt bra för att vara jag, i nuvarande form.

Mat
Vi åt på O’Learys. Jag bestämde mig för att vara modig och vågade mig på en hamburgare. Än har det funkat…

Försäkringskassan
Sonen ringde (han passar katten) och meddelade att någon från FK hade sökt mig och att de skulle ringa i morgon igen. Jag sa då att han kan ge dem mitt mobilnummer, om de nu inte redan har det. Undrar vad det kan handla om nu?

Hälsoläget
Kort, inte värre än vanligt – och det är ju bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *