Semester Fredag

[Vadstena Kamping vid Vätterviksbadet]

Sover bra på luftmadrass. Morgonsolen och dess värme, tidigt på morgonen, är dock lite störande.

Djur & natur 1
På bilen och i tältet samt lite var stans satt sig dessa:
Dagslända
Åsandslända (Ephemera danica)
Här har den precis lämnat sitt gamla ’skal’.

Och i tidningar och annat kröp de här små rackarna omkring:
Trips
Trips (Ordningen: Thysanoptera)
De är ca 1-2mm långa. Sådana hade jag i mina tavlor hemma.

Cykeltur till Vadstena
Inga problem det rullade på lätt och bra och vi hittade Vadstena Turistinformation, den ligger i Slottet. Där samlade vi på oss information om cykling utmed Göta Kanal. Sedan letade vi upp ett matställe. Under det letandet stötte vi på bekanta som var Galleriväktare under en period.

Jag var till det Galleriet senare och kikade lite. Efter maten var min peng slut så jag letade mig tillbaka till kampingen. Hustrun stannade kvar lite och spanade i butiker.

Jag försökte följa Vätternkanten, via cykel, funkar inte så värst bra, på flera ställen. Jag passerade det koloniområde som ligger där K bor. Och sedan fortsatte jag en cykelväg förbi ett fågeltorn, några kreaturshagar. Och så fram till något som verkade vara en badplats. Där gick liksom vägen tillbaka till Vadstena.

Man fick snällt följa väg 50 tillbaka till kampingen.

Djur & Natur 2
Har fotograferat en del, mest med den lilla kameran. Men idag bestämde jag mig för att fotografera solnedgången. Knallade ned till stranden och satte mig på några stenar och ställde in kameran. Tog några provbilder. Såg bra ut.

Då börjar några barn att dra sig in i motivområdet. Så jag flyttade på mig. Då kliver några kärringar i vattnet alldeles bredvid mig och fyller sedan effektivt upp motivområdet. Jag flyttade på mig igen.

Hoppas det blev några bra bilder för kärringarna envisades med att försöka komma in i motivområdet. De simmade utåt och in i bild, så att säga. Det blir väl till att beskära bilder kan tänka…
Solnedgång med lyftande fågel.

Hälsoläget
Rygg och värk verkar klara det här med tälta på ett uthärdligt vis. Värre är det med magen. Har inte syndat mycket. Det har blivit lite yoghurt och fil samt jordgubbar. Det räcker tydligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *