Lugn Fredag

(än så länge)

Ärenden
Lämnat en kvarglömd jacka, var till systembolaget och bättrade på ölförrådet  (Då använder jag (vi) alltid en dramaten (schoppingväska på hjul) och så flera tygkassar så att varje inte blir för tung), till Överby och Elkedjan och köpte en rakapparat till Pappa.

Åkte sedan till Lundins Foto och hämtade min blå solhatt och så beställde jag ett 58mm UV-filter för digitala systemkameror.

Hem till mor och far och lämnade rakapparaten.

Tillbaka till Överby och handlade mat.

Sedan hem.

Och
Nu väntar jag på att hustrun ska komma hem från jobbet…

Hälsoläget
Varit relativt stabilt hela dagen. Gjorde en del ärenden med bilen var lite skakig när jag kom hem. Men lite läkemedel, mat och sängen rättade till det där.

2 svar på ”Lugn Fredag

 1. Heej Nisse! 😀
  Det var inte igår! 😀

  Nu har jag pratat om dig och ryggbloggandet, för vi ligger grannar med ett äldre par från Sverige som levt på liten båt i trettio år nu, och Ingrid har fått så ont i ryggen att de känner sig helt hjälplösa. De kan ingenting om datorer, men jag lovade googla på ord som olika läkare kommit med när de försökt avskriva Ingrid som ohjälplig. De tycker hon ska ta anti-depressivt mot smärtan………..
  Om du har lust och kunskap att hjälpa mig hjälpa dem, så kom gärna med tips!
  Ord jag kollar på är:
  bandformigt upptag i kota 7 (isotop röntgen)
  sättning i kota 8
  kotkompression och/eller kotfraktur
  mikrokracker i skelettet
  …de letar efter någon som engagerar sig och verkligen tar reda på varför hon har så ont att inte ens morfin hjälper, och inte bara gissar och avfärdar dem…
  Hoppas du är ok med att jag hoppar in så här på din blogg med detta (?).
  …utan att ens hinna läsa igenom hur du har det..(batteriet slut any sec!)
  Kram anyway, och Lyckönskningar till vad du vill!
  Jenny

  • Hej goa Jenny!

   Hoppas det går bra för dig, din familj och er båt, där nere.

   Jag ska bidra med vad jag kan, utifrån det du skriver.

   1. Antidepressiva läkemedel är inte fel. Det har visat sig vara dämpande på nervernas smärtsignaler. De dämpar ju också oron. Ofta hamnar vi i negativa värkspiraler.

   2. Vettigt att göra en isotopröntgen. Innebär att man ger någon form av kontrast och sedan röntgar.
   Blir dock osäker på vad som kan menas med ”bandformigt upptag” i kota 7. Kan du ge mig originalskrivningen?
   Kota 7 avses säkerligen halskota VII.

   3. ”Sättning i kota 8”. Betyder att den flyttat lite på sig.

   4. ”Kotkompression”. Kotan blir hoptryckt. Mest sannolika orsak är någon form av benskörhet (urkalkning). Det kan också vara en effekt av olycka eller olyckligt och kraftigt lyft.

   5. ”Kotfraktur”. Kotorna har spruckit, gått av. Antingen själva kotkroppen eller så har något av kotans s.k.kotutskott gått av. Kotan kan också spricka där ryggmärgsnerverna går ut från ryggmärgen.

   6. ”Microkaracker” Mängder med småsprickor. Kotorna är krackelerade.

   Jag måste veta mer för att kunna ge vettiga råd. Men ett läkemedel hon ska pröva är ett som innehåller ämnet Pregabalin (Lyrica).

   Och hon ska inte ta bara morfin. Hon ska samtidigt ta läkemedel som innehåller acetylsalisylsyra och liknande (magnecyl, brufen (Ibuprofen) etc) och läkemdel med paracetamol t.ex. Alvedon. samt Paraflex (Klorzoxazon).

   Vad tar hon för mediciner nu?

   Med den lilla bild jag fått av hennes rygg via det här så kan jag tänka mig att läkarna inte ser någon möjlighet att kunna hjälpa henne med operation. Däremot borde en neurolog kunna hjälpa henne med s.k. smärtblockader.

   Och att leva på en båt, med dålig rygg…

   Klimatet tror jag på. Om man är en sådan person som upplever sig klimatberoende.

   Om det är mest nacken hon har besvär med så kan hon pröva med en stel nackkrage. Om så, så ska hon använda den endast när hon ska ’göra något’ inte annars – det försvagar annars viktiga muskler.

   Har ni till gång till någon slags fysioterpeut (kiropraktor, naprapat) eller liknande. De är i regel (för det mesta) duktigare på hur man ska behandla värkande ryggar än traditionella doktorer.

   Det var väl det jag kunde kläcka ur mig så här på rak arm.

   Sköt om er!

   Massa kramar!

   PS
   Kom gärna med kompletteringar.
   DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *