Väldigt, väldigt trött Måndag

Besvärsläget
Det är ju utomordentligt märkligt, ibland. Kan inte komma ihåg att jag varit så ’utslagen’ som jag varit idag. Ingen förkylning. Ingen magsjuka. Ingen definierbar sjuka som jag kan komma på, förutom min rygg som ställer till det märkligheter emellanåt. Detta är väl en av dem.

Var och hämtade hustrun i natt (hon som har varit i Berlin). Så visst, jag somnade inte förrän ca 02:00. Men vi sov till 10:00. Frukost och sedan åkte jag iväg till Överby och hämtade lite mediciner till hemläkemedelsförrådet och sedan mathandlande på Coop Forum.

När jag kom hem kände jag att jag var trött så det var bädden som gällde. Vaknade ca 14:00. Brodern skulle låna bilen. Åt lite. Var fortfarande trött. Gick och lade mig igen. Vaknade 16:55. Hustrun ringde.

Och sedan dess har jag faktiskt lyckats hålla mig vaken. Men det går på låga växlar.

Dagens politikerförakt
Tänker jag tillägna massmedia och då främst de pappersburna, typ morgonblaskan med liknande. Ofta sker en väldigt vinklad ’bevakning’ Den är ytterst sällan ’nyanserad’. Och den är definitivt inte att lita på.
Journalistiken har en förmåga att lyfta ur saker ur sitt sammanhang och få det att låta som en generalisering. Precis så gör politiker också.
Problemet med det där förfarandet är att det påverkar oss. Har vi en gång läst (eller hört) det så kan det liksom inte göras oläst (ohört).

Djur & Natur
Nu ska jag ’jobba’ lite på en sammanställning jag håller på med om Svenska Kräldjur. De är inte så många; Skogsödla, Kopparödla, Snok, Huggorm, Sandödla och Hasselsnok.
Det vanligaste kräldjuret först och det mest sällsynta sist.

Data
Idag har tydligen vårt ComHem-bredband varit ur funktion. Så jag kopplade inte vårt telia-bredband (har det ett tag till, uppsägningstid, ni vet).

2 svar på ”Väldigt, väldigt trött Måndag

 1. Hej!
  Tråkigt att vara helt utslagen, en hel dag! Jag kände det lite som att jag skulle dö i morse, men det handlade mer om för lite sömn och för många öl dagen innan. När man blivit gamal är 3 öl tydligen alldeles förmånga på en vardag. Var och kollade på baseball i går nämligen. Nu är det bara 26 dagar kvar tills jag kommer hem. Herregud!
  Katrin

  • Du är inte ’gammal’ och 3 öl är ju försumbart.

   Har du kanske gått och fått Japansk ämnesomsättning (en del tål ju inte alkohol)?

   Ja tänk, nu är du snart i Sverige igen.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *