Jättetrött Onsdag

Besvärsläget
Denna förbannade trötthet. Är det något jag är trött på så är det att vara trött.

Och besvären ökar i högerbenet. ’Smärthugg’ i knätrakten och foten och muskelryckningar i främst stora stjärtmuskeln (Gluteus maximus).

Djur & Natur
Har tagit för vana att först stanna till vid pölen för att titta på Vattensorkarna. Därefter blir det ormspaning. Dyker det upp en fjäril eller slända så fotas det med. Eller någon fågel som sitter still tillräckligt länge.

Jag såg Vattensorkar idag. Men det blev ingen höjdarbild.

Hittade en snok som var villig att ställa upp för fotografering så där blev det bättre bilder.
Snok
Om en snok ligger still och höjer huvudet så som denna gjorde är den misstänksam. Den känner att det är något skumt på gång men kan inte bestämma sig. Det gäller då att röra sig långsamt och i etapper.

Var och tittade till den bruna huggormshonan. Hon ville inte alls ställa upp på bild idag. Antingen slingrade hon sig ned i sin håla eller så låg hon väl dold i en grön grästuva.

En röd Trollslända kom och satte sig på ett strå när jag satt på marken vid en annan pöl och vilade lite.
Flickslända (Pyrrhosoma nyumphula) (Pyrrhosoma nyumphula)
Ska poängtera att de sländor som i vilande ställning fäller in sina vingar och lägger dom utmed bakkroppen kallas Flicksländor. De egentliga Trollsländorna har sina vingar utåtriktade hela tiden.

När jag sakta promenerade på gångvägen som går utmed Onsjökärret sätter sig en liten, liten orangefärgad fjäril ned på marken framför mig. (Det är vid sådana här tillfällen jag saknar ett riktigt 100mm makroobjektiv).
Mindre gulvinge (Lycaena phaeas) (Mindre gulvinge, Lycaena phaeas)

Datorleverans
Efter naturrunda och mat (sallad) drabbades jag av total akut trötthet. Bara att gå och lägga sig. Och sedan kunde jag helt enkelt inte komma upp. Försökte vakna flera gånger men somnade bara om (komasömn).

Till slut kom jag ju upp (efter tre timmar) satte mig framför datorn. Hände inget. Orkade inte. Då försökte jag med något mer praktiskt (fysiskt). Ringde mor och far och hörde om de var hemma så jag kunde köra tillbaka deras dator.

Tog fram ett hjulunderrede till en shoppingbag. Satte datorn på den. Körde ut den och lämnade den utanför huset. Gick till garaget tog ut bilen och körde iväg mot Trollhättan och mor och far. När jag kom till första rondellen vid Överby kom jag på att jag inte hade datorn med mig – bara att köra runt och tillbaka mot Vänersborg och Onsjö.

Köra fram bilen, som jag först tänkt, rullade fram datorn och in med den i bilen och sedan mot Trollhättan för andra gången.

Helt klart var huvudet inte med…, riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *