Trött Söndag

Grattis alla mödrar!
*********************************************************


Besvärsläget

Just nu känns det som jag kör ett slags varannandagsliv. Eller möjligtvis: en bra dag av tre. Idag är det allstå visset.

Och det väser som f-n i huvét. Och jag blir hela tiden svagare i vänsterbenet. Börjar få svårt med balansen.

Nästa tisdag, den 3 juni, ska jag bl.a. träffa vårdcentralsdoktorn igen och handläggaren från Försäkringskassan. Ett s.k. avstämningsmöte. Alla vill att jag ska bli frisk och bra och kunna arbeta – utom min kropp – den vill inte. Eller mer rätt, den kan inte.

Mors dag
Idag bjöd sonen sin mamma på mat. Ute på lokal, som det kan kallas. Det var gott. Av den anledningen skippade jag min djur & naturrunda, denna trötta och för mig motiga dag. Jag vilade.

Maten var god (jag fick betala min själv jag…). Är det Mors Dag så är det.

När vi kom hem var det dags för sängläge igen.

Data
I de mer vakna lägena har jag kikat på mor & fars dator. Den är här för ’genomgång’.

Jag har ’lagat’ felaktigheter på hårddisken (CHKDSK). Kört defragmenteringsprogram och rensningsprogram. Tar bort alla temporära filer t.ex.

Upptaterat MS WIN XP Home ed SP 2 till SP3.

Avinstallerat ComHem’s säkerhetspaket (F-secure) och installerat det igen.

Nu är domen klar. Sorry mor & far, men det verkar vara s.k. hårdvarufel på den. Antingen är det Centralprocessorn (CPU’n) och/eller RAM-minnet och/eller moderkortet och/eller hårddisken.

Det skulle kunna gå att byta ut allt det där för kanske 3500 SEK.

Men, mitt råd; Kör så länge det går och när det är helt dött. Då tittar vi på något annat.

Startar den inte på första försöket så gör den det på tredje eller fjärde. Oavsett kryptiska felmeddelanden.

I (en del av) min värld betyder det där att det troligtvis är en pytteliten spricka i någon lödning, någonstans. Och har den då bara fått stå på en ca fem minuter så har temperaturstegringen gjort att sprickan i lödningen minskat.

Säkerhetskopierar allt ’viktigt’, i fall att…

4 svar på ”Trött Söndag

 1. Så tar vi itu med matteprovet först dessutom är jag skitdålig i huvudräkning – så jag får verkligen tänka till. Läste idag om öronljus och tänkte då på dig som har tinnitusproblem och öronsus, väsningar, yrsel mm. det stod om det i en annons från ett företag här som erbjuder lite alternativa behandlingar.
  Jag har gjort det för nåt år sen och tyckte absolut att jag hörde bättre efteråt. Finns ju i hälsokostaffärer och det är kanske värt att pröva.
  Gonatt sov gott nu är det kväller!
  Nonna

 2. Det är en ett ljus av bivax, honung mm som man tänder och placerar i örat, du kan googla på det så ser du hur det går till. Det sprakar och knastrar och man bör ju helst ha nån som ser till det när det brinner så man inte bränner öronen av sig. Det ska dra ut vax och även hjälpa vid yrsel, öronsus mm men man får inte använda det om man har inflammation i örat.
  Trot den som vill!!
  Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *