Trevlig Lördag

Besvärsläget
Ungefär som igår. Fast idag var det något lättare att ta sig upp.

Och i stort har det varit en hyfsad dag. Magen är definitivt på bättringsvägen, kan meddelas.

Djur & Natur (1)
Var ut en sväng på morgonen. Inte en orm. Snopet. Vet inte om det har hänt, någon gång tidigare?

Visserligen läg vinden ’fel’. Jag hade både solen och vinden i ryggen och det är inte så bra.

Jag har noterat ett rätt så stort antal nygrävda hål här och var i ormmarkerna. De ser ut att vara grävda av ett mindre djur. Vessla? Iller? Räv? Hålen är något mindre än en decimeter i diameter.

Vattensorkarna var i farten men där blev som vanligt ingen bra bild. I så fall måste jag använda en tystare kamera…

En trollslända poserade snyggt framför kameran men blåsten gjorde att ingen av bilderna blev så bra så att de duger att jobba vidare med.

Smörgåstårta
Det blev smörgåstårta över för mor, i går. Så idag åkte vi (jag, hustrun, sonen, brodern och en av hanses döttrar och Ville, deras hund) dit och hjälpte till så de slapp slänga nåt. En får ju ställa upp.

Djur & Natur (2)
Begav mig ut även på en kvällstur. Vädret är ju bara så…, härligt. ja, förutom blåsten då.

Inte en orm nu heller? Har läst mig till en annan sak och det handlar om huggormens parningscykel. Den låter sig bara befruktas var annat år och får följaktligen endast ungar vart annat år. Det där kan ju förklara att jag inte sett en enda ormparning i år. Om det nu är samma beteende för snokar.

Det resonemanget förutsätter ju också att alla ormar har liksom synkat sig. Och det är i och för sig inte helt otroligt. Det år ormarna parar sig äter honorna nästan inget och hannarna är så ’på’ så de hinner inte tänka på mat de heller.

Nästa år äter de upp sig. Och så blir det då parning nästa år.

Det kan ju vara förklaringen till att det rört sig och varit synligt betydligt färre ormar nu i år än förra året. Att det är en ’cykel’ i det hela gör ju också att bytesdjuren får en chans att föröka sig mer ostört och därmed finns det gott om bytesdjur det år ormarna äter upp sig. I år alltså.

Såg en intressant trollslända. Den blev inte heller ’perfekt’, på bild, p.g.a. vinden.

Men det är en Libellula quadrimaculata och morgonens trollslända är troligtvis en Coenagrion armatum eller en Enallagma cyathigerum.

Eurovision Song Contest
Ska vi hålla tummarna för Perrelli?
Ungefär som igår. Fast idag var det något lättare att ta sig upp.

Och i stort har det varit en hyfsad dag. Magen är definitivt på bättringsvägen, kan meddelas.

Och nu ska i alla fall jag frossa i chips, så de så…

[23:11]: Nu är det spännande…, vem kommer att vinna? Sverige tror jag inte på. Jag vill att Georgien ska vinna. Mest för melodin och framförandet men också för budskapet.

[00:12] Jaha…, Ryssland? Jodå, det är en bra låt. Var dock lite orolig ett tag att Ukraina skulle ta segern och det hade inte vart något kul alls – jag tycket den låten var sämre än Hero.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *