Lite piggare Fredag

Besvärsläget
Kändes lite mer hyfsat när jag vaknade. Hade dock lite problem med att komma upp ur sängen och att ställa mig upp och att ta de första stegen.
Väsandet i huvudet var ett minimum – skönt!

Får väl införa en underrubrik: Tarmläget; om vi tänker oss följande: förstoppning – hård – normal – mjuk – lös – diarré. Så ligger dagens på; ’mjuk’ med dragning åt ’lös’. Mycket lovande.

Har ni tänkt på att det, i alla fall för mig, känns obekvämt att diskutera avföringsvanor medan det är helt OK att frossa i vad man stoppar i sig.

Djur & Natur (1)
Kände att jag behövde en snabbis…, ja i form av ett besök i naturen, med min kamera. Jag hade en halvtimma ’över’, innan jag skulle iväg till Trollhättan och hämta smörgåstårta och tårta, kl 10:00.

Hittade den bruna huggormshonan. Nästan så man inte behöver leta. Det är bara att gå dit och titta och så ligger hon där.
Huggorm

God gärning
Idag har jag varit snäll. Har hämtat smörgåstårta och tårta åt mor. Hon ska hålla begravningsfika åt några anhöriga till en av hennes f.d. ’gubbar’ som hon varit s.k. god man åt.

Två gånger höll det på att gå åt pipan. Första gången när jag skulle gå ut från ICA Kvantum Jätten, på Stavre i Trollhättan. Ett papper blåste bort (de har fläktar i taket som blåser med turbinkraft…) och i mitt försök att fånga det där papperet samtidigt som jag då håller en relativt tung låda med en stor smörgåstårta i så…

Andra tillfället var när jag skulle lyfta ur tårtkartongen (hämtad på Ritz) från bilens passagerarsäte. Då hakade nyckelbandet fast i stolens underrede, nycklarna höll jag i handen och handen var under kartongen. Där var det väl dolda reflexer som räddade upp den situationen.

Djur & Natur (2)
Efter besöket hos mor & far drog jag till Överby och snaskade i mig en hamburgermeny – det är ju fredag.
Men innan det så promenerade jag bort till det vi kallar Sundsberget, där jag lagt ut en del plåtar. Den första plåten som ligger mitt i ruinerna av en husgrund, från ett hus där min mor är uppväxt, var som vanligt undansläng.
Funderar på att sätta upp en skylt som förklarar av vilken anledning det ligger en bit korrugerad galvaniserad plåt, just där. Men då slänger de väl bort skylten också…

Nåja, jag har 7 andra plåtar inom samma ’område’. Men den i husgrunden har varit den mest givande.

Under två av de sju hittade jag kopparödlor.
Kopparödla

och
Kopparödla

AfterWork
Det blir en cykeltur till Trollhättan och AfterWork på Swania. En bra dag för lite öldrickande…

4 svar på ”Lite piggare Fredag

 1. Tänk att jag en enda gång kom ihåg de jäkla siffrorna först så jag slipper backa men det ser ju aldrig du!! Ja herregud hur vi kämpar de som alltid varit friska kan inte föreställa sig ens hur det är.
  Har du provat TENS? Har ju aldrig förut haft sån hjälp av den som nu, jag tror du och jag har väldigt liknande symptom, och mina – i benen – blir mer och mer framträdande, jag har så ”tandvärk” i underbenen L5-utstrålning i vadernas yttersidor,så jag sätter TENS-plattorna där och efter 30 minuter har jag en smärtlindring i säkert 2 timmar!!
  Kan du inte försöka? Du får säkert en sån apparat om du frågar. Min är nu en egen, på lån i tre månader och sen kan man köpa den för 500:-.
  Det är ju värt vad som helst då smärtan som gnager en hela tiden bara är borta!!!även om det bara är en stund.
  Hoppas nu du får en kulig kväll med hustrun
  Kram Nonna från + 12-distriktet

  • Fördelen med den här siffervarianten är ju att den kommentar du skrivit inte försvinner som det gör på en del andra lösningar.

   Det knepiga är ju att vi ’sjuka’ emellanåt betraktar oss som friska och gång efter gång kör huvudet i väggen.

   Jag har provat TENS. Hade en apparat i nästa ett halvår, innan operationen. Fungerade jättebra på min kroniskt spända nack- och ryggmuskler (övre delen).

   Men det fick en märklig bieffekt. När spänningarna i övre delen av ryggen och nacken släppte så ökade värken i armarna något våldsamt.

   Jag kan låna TENS-apparat när jag vill av vår distriktssjukgymnastik. Just nu håller vi på med Basal Kroppskännedom och det känns som om det räcker med det. Jag tar en sak i sänder (just nu).

   Den värk jag har nu tycker jag att jag har ganska så bra kontroll på. De läkemedel jag tar verkar fungera. Och det motionerade jag gör verkar lagom. Fast egentligen skulle jag villa göra mer…

   Det är när det blir något extra som det kör ihop sig, då kommer det en del värk (utöver grundvärken) men den går över ganska fort det är den efterföljande långvariga tröttheten som är jobbig.

   AfterWork kvällen var toppen. Vi fick sällskap att goda vänner.

   ”+ 12-distriktet”, vad är det?

   Kramar!

 2. Javisst är det bra att inlägget inte försvinner – då skulle jag nog bli rabiat! +12-distriktet är det disktriktet där det igår var +12-gradigt idag är det +17 distriktet. Idag harjag nog förtagit mig, sånt händer ju – jag har målat broräcket – fast jag har haft bra placering, räcket liggande på bockar i trädgården, sen har Lars skruvat upp det och jag har gjort små förbättringar där det behövdes. Men NU känns det som om det var ett steg för långt att gå. Nå man får ta det. Snart är tomten färdigkrattad ( inte av mig) och jag har planterat penséer i krukorna som brukar stå på framsidan vid bron. Dom ska få sällskap av hänglobelior snart. Så här verkar ju bli sommar oxå trot eller ej!
  Sköt om sig ormtjusaren!
  Nonna

  • Jaha, det var temperaturen…

   Och du verkar ju vara lika förståndig som alla vi andra smärtdrabbade…

   Så det har gått bra med älven?

   Kramar, från den tjusige (Ja för det måste man väl bli om man tjusar ormar?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *