Torsdag – solig – rolig – jobbig

Besvärsläge
Morgonen alla tiders. Var lite jobbigt när jag var ute och spanade på ormar (hittade flera). Idag hade jag med mig den lilla digitala video (DV) kameran och ett lättviktsstativ – det var tungt… Jag bar ju på min digitala systemkamera (DSL) också.

Men, vädret var toppen och jag trivdes trots att besvären ökade. Vilade när jag kom hem (har inte tittat på bilderna än…?).

Sedan åkte jag till basal kroppskännedom (BK) på em. Det knäckte mig. Gjorde det ont förra gången så var det värre denna gången – börjar misstänka att det är psykiskt?

När jag var i matvaruaffären efteråt så fick jag värkhugg på ställen som jag aldrig fått tidigare. Och när jag kom var det sängläge inom det snaraste. Efter ett gäng tekakor.

Och nu är det stesolid som gäller. Övre delen av ryggmusklerna håller på att spricka, eller nåt?

Djur – mest ormar
Idag fick jag en upplevelse till. Jag hittade en bekanting. Den jag kalla för den svarta snokhonan. Hon är helsvart. Och så är hon inte så rackarns skygg, lite tuff nästan. Men väldigt vacker.

Hade med mig DV’n (DigitalVideo) ifall jag skulle hitta ett gäng älskande ormar – ja, sån är jag. En fluktare och dessutom dokumenterar jag det, smygfilmar.

Hittade ingen ’ormgrop’. Men jag filmade lite för att testa. Har inte tittat på det resultatet heller.

Data – Linux ubuntu – gamba
Visst låter det häftigt? Håller på och lär mig ett ’nytt’ programmeringsspråk; gamba. Det var det som var mest likt VB6 (Visual Basic 6).

Men istanes vad svårt det är att ’lära om’. Har man grävt ned sig i något i ca 3/4 av ens liv så är det inte så lätt. Har programmerat i Basic sedan jag var 18 år. Och nu är jag 53 (snart). OK då, det blir närmre 2/3. Men i alla fall…

6 svar på ”Torsdag – solig – rolig – jobbig

 1. Hoppas vi får se resultatet av dina smygfilmningar sen när du kommer på en ormgrop. Jag har ju för mej att DV kommer att promenera med dej flera gånger. Jag är så facinerad av dina ormbilder fastän jag har en otrolig respekt för levande ormar.

  Kramis

  • Det hoppas jag med.

   Idag ser det ut att kanske mulna till lite och då avtar parningslusten. Och så ska jag på Taktil Massage kl 11:00. Det blir till att prioritera hälsan. I morgon, kanske?

   Det var ’hinder’ ett. Nr två är att jag hitintills inte lyckats få ur den där kameran ett vettigt resultat. Jag menar egentligen att jag inte fått kläm på tekniken att få en bra film ut på nätet (bloggen) till en relativt vettig kvalitet.

   Och att ha respekt för levande ormar är klokt. Av flera skäl. Människor har en tendens att bete sig irrationellt i ormars närvar och det stör ormarna eller gör dem förbannade.

   Då kan de bita, om de känner sig hotade. Och visst huggormens bett är giftigt och kan ställa till med rejäl skada. Men du ska ha rackarns otur om du dör av det.

   Snokens bett kan var lite lömskt det också. Snoken har inget gift. Däremot har den fullt med bakterier, i munnen, som är tänkt att skapa skada och på så vis försvaga offret, på sikt. Snoken kan sedan spåra upp bytet, om det nu skulle lyckas smita, och då är det lättare att fånga. Ungefär som med komodovaranerna. Fast de är ju värstingar på det området.

   Enda ormen med helt ofarligt bett, i Sverige, är den nu nästa utdöda Hasselsnoken.

  • Det är bara typ anakondor som kan tänka sig att ta den vägen om det nu skulle komma lös en.

   Och då hjälper det inte att stänga toalocket. Då får du lägga på en 10 kilo till… :me:

   Glöm det där. Det bara spär på fobin. Håll dig till de Svenska ormarna, de är snälla – och rädda. Du ska se mig när jag smyger omkring. Blir inga bilder om jag knallar omkring i naturen som en ’vanlig man’.

   Kramar!

 2. Jag har stor respekt för ormar, vår son blev biten av en huggorm på Oringen då han va kanske femton- sexton år. Som tur va finns det alltid ett läkarteam med på så stora tävlingar så han fick hjälp snabbt. Men som sagt ormar bits bara i trängda situationer. Jag såg första igelkotten i går, han låg i vår lagerhägg buske och solade.

  • Har också blivit ’ormbiten’. Både bildlikt och bokstavligen. Fast ormbettet blev aldrig på riktigt. Det tog i skon.

   Om en huggorm går i försvarsställning händer det att jag ’roar’ mig med att låta den hugga i skon några gånger. Sedan kan man klappa dem på huvudet…

   Igelkottar är också djur som det blir mer och mer ont av. Liksom Ekorrar. Och en massa andra djur. Vart är det på väg…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *