Söndag erased.

Besvärsläget
Mesta besväret, just nu, är antalet besvär och att det inte blir bättre. Och det där ska ju då tacklas psykiskt. Det gör jag genom att gömma mig i mitt rum och grotta ned mig i Linux ubuntu.

Data
Idag lyckades jag få fart på skrivaren. Det var en kamp.

Sedan visade det sig att senaste versionen av kalenderprogrammet Lightning 0.8 tillsammans med Thunderbird 2 och ubuntu 7.10 (om den tankas ned och sköts via den Svenska portalen) inte fungerar.

Så då gjorde jag som så att jag installerade ett annat kalenderprogram. Visserligen ’hänger’ det inte ihop med ThunderBird och FireFox så som Lightning gjorde. Men detta (Korganizer) verkar ju fungera och det är ju ett plus.

Efter dessa, i mitt tycke framgångar, så bestämde jag mig för att snygga upp lite. Jag har dokumenterat alla mina åtgärder och prövningar samt tillvägagångssätt, i textfiler. Dessa hade jag sparade på det s.k. skrivbordet (datorn).

Jag skapade en mapp och flyttade in alla filerna i den. Sedan såg jag till att det hamnade i en verktygsrad som jag har överst på bildskärmen. Lättåtkomligt å bra.

Sedan lossnade nog en kabel i huvudet. För sedan tog jag bort mappen från skrivbordet med tangenttryckningarna: shift+delet. Det betyder att man tar bort dem och så hamnar de inte i den s.k. papperskorgen. Direktradering.

I precis det ögonblicket jag tog bort mappen så insåg jag vad jag hade gjort. All min dokumentation var raderad och det går inte att återställa den via den s.k. papperskorgen.

Så halva dagen nu har jag kört en programvara, PhotoRec. Det verkar vara jätteduktig – men inte f-n hittar den mina raderade filer. Den hittar 111102 andra textfiler.

Testar med lite olika återskapningsvarianter nu. Funkar det inte så får jag försöka hitta någon annan programvara i morgon.

Nu blev den precis klar, hittade denna gång 37232 st filer. Får se om jag hittar mina filer där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *