Måndag och läkarbesök

Besvärsläget
Känns liksom som mer värk idag? Har varit hos doktorn. Det bidde förlängd sjukskrivning till sista juni. Innan dess ska vi ha avstämningsmöte med FK. Har skickat tre förslag på tider till Handläggaren.
I morgon kommer en kopia på det svar som Spine Center skickade till min Vårdcentralsdoktor. Jag ska publicerad det här. Om jag får till det med en OCR-programvara som funkar via ubuntu och min skrivare.

En historia
(Tack Mia!)
Jim och Edna var båda patienter på ett mentalsjukhus.
En dag när de gick förbi sjukhusets pool, hoppade plötsligt Jim i på den djupaste delen. Han sjönk till botten och blev liggande. Edna hoppade direkt i för att rädda honom, simmade till botten och drog upp honom.

När chefsläkaren fick höra om Ednas heroiska insats beordrade hon omedelbart att Edna skulle skrivas ut från sjukhuset. Hon gick till Edna och sa:
– Edna, jag har både goda nyheter och dåliga nyheter. De goda är att du blir utskriven. Eftersom du var kapabel att reagera rationellt i ett akut krisläge genom att hoppa i och rädda livet på en annan patient konstaterar jag att du har ett friskt tänkande.

De dåliga nyheterna är att Jim, patienten du räddade, hängde sig själv i badrummet i sitt badrocksskärp precis efter det att du räddade honom.
Jag är ledsen, men han är död.”

Edna svarade: ’- Han hängde sig inte själv, jag hängde upp honom för att torka! När får jag åka hem?’

Data
Jag fick ge upp försöket med att rädda mina raderade filer. Skulle tydligen ha stängt av – direkt. och sedan ’jobbat’ från min Vista-installation som ju ligger på samma hårddisk fast på en annan s.k. partition.

3 svar på ”Måndag och läkarbesök

 1. Kul att historienisse kom fram du har ju så många roliga självupplevda saker att jag hållit på att skratta ihjäl mig då jag läst dem.
  Träffade min sjgymn idag hon tror att det kan vara spinal stenos cervikalt men funderar på att jag inte har så mkt besvär i benen, som man kunde vänta sig då.
  Men hon tycker det blir intressant med EMG, SEP o MEP undersökningarna.
  Ja ja vi får se var det slutar.
  Imorgon är det jobb och scanlab behandling som gäller.
  Sköt om dig!
  Kram Nonna

  • Du ska veta att det har inte varit lätt att rota fram eller gräva upp den där historienisse.

   Men det känns tvunget nu när jag medvetet(?) strular till det med datorer och operativsystem och annat jox.

   Man kan få besvär i benen av Cervikal Spinal Stenos, om stenosen (osteofyterna / bentillväxterna) trycker på ett sådant vis, på ryggmärgen, så att det träffar just de nervtrådar som kan vara aktuella.

   Det är komplicerade kabeldragningar vi diskuterar här…

   Lätt för henne å tycka att det ska bli ’intressant’. Hon slipper ju genomlida dem…

   ’scanlab’? Va e’ de’?

   Kramar!

   Nisse

 2. Scanlab är en värmebehandling, som nu ges lokalt på axeln, eftersom vä arm har blivit helt ”vrickad” jag kan inte sträcka ut den utan smärta och att få den bakom ryggen (tex ta på jackan) är förenat med gräslig smärta. Muskelfästena är inflammerade så nu behandlar vi dem och sen stryker hon på Zonsalva allt för att få ner inflammationen och göra vad som går åt den muskulära delen av problemet. Smärtan kommer från nivåerna C6 o C7 där jag har förträngningar.
  Nå jag får stå ut de 4 timmar det tar med undersökningarna, ännu har jag ju inte hamnat i något outhärdligt smärttillstånd som inte går att häva – men om framtiden vet man inte så mycket.
  När jag ska ha ett gott skratt läser jag – förutom dina historier – Mark L och Unni Lindells barncitatböcker.
  Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *