PartyOnsdag.

Besvärsläget
Morgonen: Ofta känns det bra när jag vaknar, vid ca 06:30. Jag går upp. Läser morgonblaskan, till frukosten och sedan en kopp kaffe. Sedan är jag liksom slut. Musklerna skakar. Då måste jag vila. Så har det varit i någon vecka nu.
Eftermiddagen: Har vilat mig så gott det går så formen är ganska bra. Ska ju ut på partaj i kväll.

Mobiltelefoni
I går kväll, ca kl 22:45 tog jag mod till mig och beställde ett kontantkort från tele2, via deras webbsida.

Att få samma mobiltelefonnummer var inga problem den s.k. porteringen kostade inget.

Nu gäller det bara att se till att abonnemanget hos telenor blir uppsagt. Men jag avvaktar brevet med nya SIM-kortet från tele2/comviq.

Stockholmsresa
Vi, hustrun och jag försöker hitta lite äventyr som håller humöret och upplevelsekvoten på en vettig nivå. Till helgen åker vi tåg till Stockholm. Vi ska bo på vandrarhem (Kungsholmen). På söndagen ska vi till trädgårdsmässan på Älvsjö.

Hustrun har gett mig uppdraget att hitta billigaste färdpris. Ni får gärna hjälpa till; På lördagen: Ska vi från Centralen till Vandrarhemmet på Kungsholmen (Fridhemsplan).
På söndagen ska vi tur och retur Fridhemsplan-Älvsjömässan.
Och på måndagen ska vi från Fridhemsplan till Centralen.

Det är möjligt att blir någon mer resa. Det vet jag inte.

Men blir det ’bara’ de resorna här ovan så har jag räknat fram, om det nu är rätt, att det ska gå åt 16 kuponger. Och en sådan ’remsa’ kan man köpa för 180 SEK.

En eventuell extraresa skulle med SMS-pris kosta 60 SEK för oss bägge om vi håller oss inom zon A. (180+60=240 SEK)

24-timmarskort (2×100) = 200 SEK skulle inte täcka vårt behov.
Vi anländer till STHLM C ca kl 21:00 på lördagen och lämnar densamma för resa tillbaka till Vänersborg kl 16:45 på måndagen. Det är ca 40 timmar. (200+60=260 SEK).

Stockholmskortet 48 timmar kostar 460 SEK / person. Inte å tänka på.
72-timmarskort (2×200=400 SEK). Känns lite tveksamt det också.
2 x16 kuponger = 360 SEK. Kanske?

Mobiltelefoni2
Fick ett meddelande från tele2, i dag. Där står att jag inte kan få något kontantkort, från dem, med mitt nummer från telenor. För de släpper det inte. Jag ombads kontakta telenors kundtjänst. Jag gjorde det: [Visa mer…]

Bredband
Nu är jag riktigt modig. På ’G’. Nu (i går ca kl 23:20) har jag beställt nytt bredband. ComHem Small 2Mbit (199 SEK / månad). Hoppas nu jag blir mindre ’lurad’ via detta bolag?
Telias pris just nu är 329 SEK för samma tjänst / fart (om vi inte räknar med vår fasta telefoni som krävs för telias bredband. 125 SEK / mån).
[Visa mer…]

Skype
Roade mig med (fram till ca 00:30) med att kolla upp vad det finns för produkter som gör det möjligt att komma åt skype utan att ha en dator på.

Det fanns. Både ’vanlig’ mobiltelefon SkypePhone3 i samarbete med 3. Och s.k. basenheter som kan kopplas till en ’vanlig’ bredbandsrouter och till denna basenhet kan man sedan ha 1-4 trådlösa (DECT) handenheter. Eller s.k. fasta telefoner, med sladd. [Visa mer…]

Besök
Sonen var här idag. Vi diskuterade bästa köp av digital systemkamera och bärbar dator samt förberedelser inför längre vandringar.

Avtackning
Ja så heter det när man hittar på kul grejer för folk som antingen går i pension eller slutar ett jobb. I dag ska jag vara med på avtackning av två pensionärer. Bägge jobbar (jobbade?) på Trollhättan Stads Omsorgsförvaltning.

Vi ska till Buddys och bowla (jag är inte inkluderad i ’vi’) och därefter blir det mat. Där är jag inkluderad. :me:
Jag har mer siktat in mig på att dricka öl i samma takt som de andra bowlar. Undrar hur det kommer att gå?


Andra Bloggar om: , , , ,


5 svar på ”PartyOnsdag.

 1. Hoppas att ni får det trevligt i Stockholm.! Ni gör rätt i att åka bort så att ni får miljöombyte. Det brukar göra gott. Det är en fantastisk stad. Jag ska dit den 28/4 o hälsa på min son mm. Wasamuseeét är jättebra om ni orkar och är intresserade.

  • För min del räcker det gott med ToR till Älvsjömässan.

   Jo, att åka bort och uppleva annat är i alla fall vår strategi att nå ett annorlunda läge än det vanliga.

   Det ger upplevelser. Det kan bli livsberikande.

   Och så är det viktigt att hålla sig till att göra det man kan. I stället för att sitta hemma och oja sig över det du i inte kan.

   Därför är vi noga med att inte hitta på för mycket, ’när man nu ändå är iväg’.

   Kramar!

 2. Aj då Nisse! Missade den här Du kan åka till reducerat pris när Du är i STH. Det är bara att ha din lilla bekräftelse om sjukersättningen och leg.
  försent för den resan men bra att veta i framtiden
  remsa red pris kostar120.

  • Inte då. På fredagen innan var jag till FK och fick ut mitt pensionsbevis.

   Det vi missade var att hustrun också kunde fått ett. De gör ingen skillnad på om du är 25% sjukpensionär eller 50,75 och 100% Men jag kunde utnyttja de rabatter som gick att få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *