Skype-Måndag

Besvärsläget
Fortfarande relativt gott, om jag inte känner efter. Så nuvarande medicinering (halveringen) i kombination med avspänning och positivt tänkande kan, vad det verkar, ha positiv effekt.

Det börjar bli lite spännande nu. Ska ju ned till Spine Center i GBG i morgon kl 13:00. Hoppas verkligen att det går att få någon vettig vetskap.
Såg ju helst att det togs minst en slätröntgen och eventuellt en magnetröntgen, beroende på hur slätröntgen ser ut.

Var till jympan med F&S VBG och vår s.k. Start-jympa. Det gjorde ont, nästan hela tiden. Högerbenet värker. Nack- och ryggmusklerna värker. Jag får s.k. känselsensationer i huden på armarna och benen (känns som en bränner sig – hela tiden).

Det värker på högersidan och jag känns svagare på vänstersidan. Normalt för mig är att ha en rätt så stark vänstersida. Även om jag är högerhänt. Ska jag ta i och klämma till t.ex. så var det vänsterhanden som gällde. Nu är inte det lika självklart.

Teknik (och Nya Datorn)
Installerandet rullar på. Stack emellan med lite VB6-programmerande på ett litet program jag har som skapar en XHTML-kod med ”Andra bloggar om:”-länkar till bloggar.se.

Har också roat mig med att titta på lite OpenSource (öppen källkod). Bl.a. är det ett program som är tänkt att ersätta Office genvägar. Det heter ’FreeBar’.
Nu visade det sig att det där var skrivet i just VB6. Jag skrev till programmeraren och frågade om det var OK att jag gav mig på att försöka få till några förbättringar. Och det var det. Så det kikar jag lite då och då på.

Och så har jag installerat och aktiverat Skype. Köpte ju via Dustin en liten s.k. Internettelefon som kopplas via USB. Mitt Skype-namn, som det kallas så länge man inte köper ett nummer, hittar ni på min ’Om…’-sida.

Det krävdes en uppdatering av USRobotics USB Internet Mini Phone.


Andra Bloggar om: , , ,


4 svar på ”Skype-Måndag

 1. Grattis till Skype,.. smidigt eller hur?
  Nu kan du ringa dottern för en minut taxa av ett lokalsamtal. Har hon också Skype så är det t.o.m. gratis. Toppen.
  Kram

  • Tackar.

   Vi får se hur smidigt det är.

   Dottern meddelar att den dator hon och nu sonen har tillgång till vägrar att förena sig med internet.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *