Tisdag-Läkarbesök

Besvärsläget
Kämpigt. Var antagligen extra (givetvis omedvetet) spänd inför dagens läkarbesök, på Spine Center i GBG. Men nu (ca 20:00) har det lättat.

Läkarbesök
Vi möttes av en mycket professionell läkare. Inga krusiduller eller fördomar. Pang på rödbetan. Jag var där på grund av att Sahlgrenska inte kunde ta emot mig inom rimlig tid.
Han var kirurg. Så!

Vi redogjorde för lite historik. Han frågade om aktuell status (besvär).

Han kliade sig i huvudet och som förväntat kunde inte heller han bli klok på var mina problem egentligen hade sin kärna.

Men eftersom jag i första hand inte var ute efter att opereras (inom en nära framtid) utan mer en professionell bedömning och hur jag (vi) ska gå vidare. Speciellt då jag inte kan arbeta i nuvarande skick. Jag vill ju givetvis helst få veta vad mina besvär beror på.

Det utmynnade i remiss till MR (magnetröntgen) av både halsrygg och ländrygg. Sedan bedömning av Spine Center. Därefter eventuellt remiss till Neurolog. Det beror på vad man hittar (eller inte hittar) på magnetröntgen.

Jag klantade mig, lite, glömde fråga om vilka läkemedel och doser han rekommenderade, för de besvär jag har. Främst grundvärken och mina spända muskler.


Andra Bloggar om: , , ,


9 svar på ”Tisdag-Läkarbesök

 1. Men så skönt att du fick möta en seriös och målinriktad person, inget flum osv. och att du fick MR det ger ju säkert ledtrådar. Det var efter min senaste MR jag hamnade hos neurolog och det har ju lett till fler undersökningar och vad dom letar efter vet jag ju inte riktigt men jag föredrar att tolka det som ett underlag för neurokirurgen jag ska besöka.
  Även om det känns lite töntvarning så kan man ju ha med en lapp med frågor för stressen infinner sig ju och diskussionerna leder ibland till att man ”kommer från ämnet” och tappar bort det man ville ha råd om.
  Har han ingen telefontid så kan du ringa och fråga om medicinerna? Eller en sköterska som kan förmedla din fråga nu har han ju träffat dig så han vet din status?
  Sköt om dig snart blir det bättre!
  Kram Nonna

  • Jo, det kändes jättebra.

   Töntvarning? Inte! Jag är ju den som brukar rekommendera andra att skriva en lapp, med de viktigaste frågorna.

   Den här gången fick jag för mig att jag skulle vara så ”fri” som möjligt och helt låta doktorn styra besöket. Tiga och lyssna. Så jag skrev ingen lapp.

   För jag ansåg ju att jag bara hade en enda fråga. ”Den här kroppen fungerar inte. Jag kan inte jobba. Finns det något att göra åt det?”

   Jag var helt uppenbart lite överdrivet ”fri”.

   Jag ringer dem nu på förmiddagen.

   Kramar!

   Nisse

 2. Hallå där!
  Kul att du hittade min blogg på det sättet, lite konstigt tycker jag bara men men…
  Ja jag har haft besvär ett tag nu. Denna veva sedan 10/2. Var med om en olycka 2000. men har varit ganska bra efter tre operationer, diskbråck på lite olika ställen. Den här gången har de hittat tre nya DB och en spinal stenos, och som framgår i bloggen INGEN vill hjälpa mig för jag kostar för mycket för göteborg. Lösningen de har på mina problem heter morfin och stesolid och RIK hemma. Helt sjukt. Jag har blivit beordrad vila men hur lätt är det när man måste försöka fixa lite mat och ev duscha emellanåt. Det går inge vidare och jag har tappat mitt tålamod nu. Har pratat med min ortoped jag hade i sthlm och funderar på att flytta tillbaka dit ENBART för att få ordning på ryggen efter bara ett par månader i min drömlägenhet i göteborg.. Det är sjukt att man inte får någon hjälp och att de har mage att kasta en massa politiskt skit i ansiktet på mig.
  Nu gnäller jag som en galning men det är ju ungefär allt man gör när man har sån här smärta och intetvet varken ut eller in och inte får hjälp..
  Ha det så bra…
  Lycka till med allt, och förresten jag är syrra i grunden och jobbade på Frösunda Center från början (Stockholm rehab Station heter det numera) så om du har frågor hör gärna av dig… Jag har ju tyvärr dessutom erfarenhet som patient också. När jag jobbade jobbade jag med inrikting på patienter med ”våra” problem så lite ironiskt är det ju att man är på denna sida nu..
  Kram på dig
  Jamie

  • Jamie!

   Hej!
   Egentligen är det inte så konstigt att jag ”hittade dig”. De stora s.k. söktjänsterna, typ Google, har ’duktiga’ s.k. sökrobotar.

   Och är man relativt flitig i att skriva inlägg och får en och annan eller många kommentarer så gillar sökrobotarna det.

   Skriver man dessutom om lite olika saker så blir man än mer populär hos dessa ’robotar’.

   Du har gått igenom en hel del. Jobbigt.

   Och vad jag förstår blivit och blir ordentligt tillklämd.

   Vad gäller hemarbete – begär hemtjänst. Kontakta kommunens aktuelle s.k. biståndshandläggare. Men du har kanske redan gjort den ’svängen’?

   Måste du flytta till STHLM? Gäller inte det s.k. ’fria vårdvalet’? Kan inte ’hemregionen’ hjälpa så har du ju rätt att söka vart som helst i Sverige.

   Angående den politiska skiten så skulle jag skämmas ögonen ur mig om jag idag vore politiker med ansvar för vår hälso- och sjukvård samt övriga ’skyddsnät’.

   Smakar illa i munnen när man tänker på vart det kan vara på väg och vem, vad, vilka som tjänar på det.

   Att gnälla är en konstart som du har din fulla rätt att göra och som vi (inom GNYu) uppmanar på fullaste allvar.

   Känner liksom att är det någon som ska ha lycka till, så är det du :me:

   Många syrror är vi. Jag är ju också SSK i grunden liksom Kaktusblomman och Kristina, i vår ’sammanslutning’.

   Din kunskap och erfarenhet behövs, var så säker…

   Kramar!

 3. Nisse!
  Klart vi kan bli lite extra spända vid ett viktigt besök, men jag förstår helt din tanke med ett ’fritt’ besök! Bra med magnetröntgen av både länd och nacke!

  Tittade på Jamies inlägg här ovan, och kom att tänka på något jag läst.

  Inom kyrkan kallas en präst komminister och det betyder: medtjänare. Alltså måste minister betyda: tjänare! Vet dom om det??
  Varma kramar!
  Kristina

  • Visst är det bra!

   Abret är ju att nu avlöser nästa väntan…

   Om politiker (ministrar) vet om att de borde vara ’tjänare’, att tjäna folket, föra dess talan, så demokratiskt representativt valda de är?

   Det verkar som om de glömmer det på vägen, upp i hierarkin, till maktens sötma. De får så viktiga och övergripande uppgifter så de helt glömmer sina (förhoppningsvis) tidigare ideal och löften.

   Och så blir de känslomässigt fartblinda. Vi skulle kunna kalla det cynism, i vissa fall. Arrogans kan vi nog kalla det i nästan samtliga fall.

   Kramar!

 4. Ja politiker!!!! Och politik!!! Tål att uppreppas, all senaste blåslampepolitik har mig att tänka. jag är ju delvis ansvarig för den. I min antikommunistiska efterPolen yran trodde jag på fria marknaden. Naivt. När Moderaterna bad om medlemsavgift svarade jag vänligt att med försörjningen på 4200 (sjukersättning) och inget annat har jag inte ekonomiska förutsätningar att stödja partiet så se så. Skyl Er själva (menar här Moderaterna). Som Du Nisse påpekade om och om igen det där om fri marknad, det är näringslivet som håller i tynglarna ordentligt. Jag tror på fri marknad fortfarande men girighetsfri marknad ska jag tillägga. Läs här lika stor utopi som kommunismen. Såg igår repportage om bostadslåneskandalen i USA, där bankerna och WallStreat kännade miljarder på människor som blev tvungna att lämna sina hus. Fri marknad men inte girighetsfri.
  Att vi, sjuka människor, har blivit guldgruva är ingen tvekan det heller. Alla sk rehabiliteringsåtgerder är typ vinstdrivande företag som genomför. Själv har jag gått på 5 sådana varav 1 var i arbetsförmedlingens regi. Och ingen av dessa hade nogot som hälst med min hälsa att göra. Om jag skulle själv få välja så skulle dessa ca 300 000 gå till vården istället. Förhoppningsviss skulle jag må bättre idag och som följd bli arbetsför. Så hela reformen går ut på att skapa arbete åt en massa mer eller mindre kompetenta konsulter. och vi sjuka får ju ingenting för dom pengar. Det här har jag (läs här drummeln) röstat. FY PÅ MIG. jag borde ha en M tatuerad på pannan så missnöjda kan ta sig en omgång på den!!!!!
  I stället på att skylla på att sjukförsäkringen gör människor långtidssjuka är det väl uppenbart att det är sjukvårdsotillräklighet, långa väntetider, samt den evighetslånga diagnosvägen som är den stora boven.
  A ja nu sprutar det eld genom näsborrarna dax för lite avslappning.

  • Låt det ’spruta’.

   Tänk om ’alla’ kunde fatta vad det är som ’borgerligheten’ (alliansen) är ute efter. Då skulle vi ha ett mycket mer mänskligare samhälle.

   Visste är det så, att nuvarande politik endast får som effekt att de med verkliga problem, de riktigt sjuka, göms undan och det tas ingen hänsyn.

   Den politiken vill lägga ned allt vad grundtrygghet (vårt välfärdssystem) innebär – för så som det är nu kan det inte tjänas pengar på den.

   Tanken med att röra till det med Försäkringskassan är ju att driva det så långt så att politiken kan säga: ”Se, de klarar inte av det. Bäst att vi privatiserar.”

   Givetvis är det så att dessa politiker vet om att det inte blir bättre med privata initiativ. Det viktiga är att det ska tjänas pengar.

   Jag tycker vi har fått se väldigt mycket bli sämre, efter privatisering. De goda privatiseringsexemplen duggar inte så tätt.

   Jag vill se ett samhälle där fuskare, tjuvar & banditer samt myglare och våldspersoner åker dit så det rycker. 0-tolerans!

   Jag vill ha ett samhälle där mänsklighet går före kapital.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *