(Teknik)-Onsdag

Besvärsläget
Väser som f-n i huvudet. Värker i höger arm och höger ben. Men det går att leva med. Det är hanterbart. Funderar mycket på gårdagens läkarbesök. Och det känns fortfarande bra.

Får dock inte tag på någon på Spine Center. En telefonsvarare som meddelar att jag ska prata in ett meddelande och så ringer de upp så fort de kan. Det där har jag ju hört förut…

Kom på nu att jag måste skriva till FK och meddela läget…
…., så nu har jag skrivit och skickat iväg det till min FK-handläggare för sjukpenningsdelen.

Fick reda på att jag ska byta FK-handläggare, givetvis…

Taktil Massage
Det blir bara skönare och skönare. Men jag är osäker på effekt? Kan inte säga att mina besvär minskar. Samtidigt känns det som om jag inte skulle kunna leva utan det.

Datateknik
Jag håller på å klurar å de värsta över vilka programvaror jag ska ha installerat och vilken hårdvara jag vill ha tillkopplad. För mig är det ju inte ’bara en dator’. Jag använder ju den bl.a. för bloggande och lite s.k bloggutveckling (s.k. WP-PlugIn [php, JavaScript, VBScript, XHTML & HTML]), lite hobbyprogrammering (hjärnjympa; VB6 & VB.NET), digital bildredigering, lite animeringar samt en och annan digitalt tecknad miniserie.

Och så ska det ju kopplas till skrivare, bildskärmar (ja, jag har två), 3 externa hårddiskar (1 för regelbundna backuper, en för extra kopior för mina bilder bl.a. och så blev det en till för den gick ju inte att stoppa in i den nya datorn).

Och så är det min s.k. TrackBall (MusKula), ingen datormus, utan en stor kula som man snurrar på (det är skonsammare för ’musmusklerna). Hörlurar. En högtalaranläggning med 5.1 ljud. En 4 portars USB HUB. Sedan ska mina digitalkameror fungera att koppla till. Jag har en liten kompakt (Sony) digitalkamera och en digital (Sony) systemkamera.

Vi har också en DV (Digital Videokamera) som ska kunna lämna ifrån sig sin upptagna rörlighet. Det ligger en s.k. PDA (handdator) och väntar på inkoppling också. MP3-spelaren är redan aktiverad (fixade det igår). Sedan kan man ju synka mobilen också.
Ja och så har jag en s.k. ritplatta också, med en tryckkänslig digital penna. Kanon när du vill skissa och göra mer precisionsteckningar. Emellanåt också väldigt användbar vid redigering av digitala bilder.

Och så har ju då varit iväg och köpt mig en s.k. WebCam, en QiuckCam Express Plus från Logitech. 199 SEK (på SIBA) och då är det inkluderat ett litet s.k. HeadSet. Skype ready å allt. Och nu är den installerad och klar.

Skype
Intressant affärsidé och framgångsrik. Har ju funnits länge. men, faktiskt, jag har medvetet väntat tills tekniken hann ikapp, så att säga. Nu fungerar det mer eller mindre klockrent.
Att köpa en separat USB-telefon är givetvis helt onödigt.

Har du en bärbar dator så räcker den inbyggda mikrofonen och högtalarna. Ett litet miniheadset funkar också.

En lösning att fundera på är en produkt som du, via USB kopplar till datorn och sedan kopplar du in din vanliga telefon, fast eller s.k. DECT.


Andra Bloggar om: , , , ,


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *