WebCam-Torsdag

Besvärsläget
Hyfsat. Massa småvärk men inte mer än att jag tycker att jag kan hantera det. Var till F&S Senior-jympa. Är ju s.k. F&S-värd där.
Lite jobbigt kändes det när jag lämnade omklädningsrummet och skulle gå till bilen. Då kändes det som om jag inte skulle orka gå. Benen liksom bar mig inte. Men det gick, det vara bara att gå, ändå.

Fick kontakt med Spine Center idag, via telefon. Jag ville ju ha konsultation om vilka mediciner de rekommenderar och i så fall i vilka doser. Jag skickade ett e-postmeddelande med en beskrivning av vad jag tar och emot vad och hur jag upplever det. Vi får se om jag får något svar…

Datateknik
Ni vakna bloggbesökare har kanske noterat att det sett annorlunda ut under dagen här uppe till vänster. Jag leker lite med min nya s.k. WebCam.

Med lite olika teknik så kan man skicka bilder eller ’video’ från den där lilla videokameran (WebCam) som är kopplad till datorn via USB, via s.k. FTP, till min blogg och där visa vad som fångas av WebCam’en.

Jag har kommit så långt att det per automatik skickas en bild från min dator, via FTP, till en s.k. katalog (folder / mapp) där jag har min blogg. Detta sker var 30 sekund.

Så, när bloggbesökare besökte min sida så kunde de se en relativt nytagen bild från WebCam’en.

Nästa steg är ett få min blogg att uppdatera just bara bilden, var 30 sekund. Finns en del olika tekniker, jag tittar på en php-variant.
Sedan har jag tänkt lägga till möjlighet att ’stänga av’ och ’sätta på’ den där automatiska uppdateringen.
Och så ska det finnas ett alternativ att välja ’original’-bilden.

Nu blev det där så bökigt så jag beslöt att flytta det där testandet från min aktiva blogg till min lokala blogginstallation. Till det använder jag ett suveränt verktyg kallat XAMPP. Det innehåller bl.a. en webserver (Apache) och MySQL. Det där sket sig. Det är något i VISTA som strular till det.

Dessutom ’krockar’ XAMPP-Apache och Skype. Får titta vidare på detta i morgon. med lite piggare hjärna, förhoppningsvis…


Andra Bloggar om: , , , , , , ,


2 svar på ”WebCam-Torsdag

 1. Ursäkta en korkskalle men jag tycker det är samme Nisse som stöttar upp huvudet till vänster.
  Eller är det reklam för nåt som kommer?? eller så hör jag inte till de vakna.
  Bra att du fått kontakt med överheten hoppas du får svar också.
  Här är det slaskigt och moddigt, men det är en hoper med snö vi ska bli av med, ändå har vi mycket mindre än vi brukar. Imorgon ska jag ut med min äldsta dotter o köpa present åt sonen som fyller nästan lika många år som mig. Han bara ruskar på huvudet då jag säger det åt honom han tycker att jag fortfarande är 21 år äldre…det känns som om jag är yngre ibland.
  Styv i korken på fredag och ännu har jag inte intagit nån arbogaöl.
  Sköt om dig!
  Kram Nonna

  • Inget kork i skallen här inte. Det är ’samme’ Nisse.

   Men jag skrev: ”Nu blev det där så bökigt så jag beslöt att flytta det där testandet från min aktiva blogg till min lokala blogginstallation.”.

   Vem behöver öl…?

   Här är ju snurrigt värre, ändå…

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *