Present-Söndag

Besvärsläget
Hyfsat stabilt. Under kontroll. Väser visserligen som f-n i huvudet. Och lite småvärk här och där…, lika bra jag slutar här…, det blir bara mer och mer ju mer en tänker efter…

Nya Datorn
Installerade Gimp ca kl 00:30 ( i dag). Ja, ibland blir det sent. Ett program som jag hoppas hjälpligt ska ersätta Paint Shop Pro 8. Är inte så värst impad, än.

Hittar ingen komprimering för web? Jodå – efter lite letande så hittade jag en plug-in för Gimp: Save for Web.

Det härjar på. Idag skulle jag flytta min ’Hd2’ (hårddisk) från ’gamla’ till nya datorn. Hjärnan var nog inte riktigt med när jag läste datorns produktbeskrivning. I den nya datorn är det ett nytt s.k. gränssnitt för (SATA) kommunikation mellan datorns moderkort (hårddiskkontrollerdelen) och hårddiskarna.

Kablarna och kontakterna är annorlunda. Så det gick, givetvis, inte enkelt att flytta. Det blev att åka till Teknikmagasinet och köpa en s.k. extern Hd-låda (kabinett); Hotway HDA-U2: USB 2.0. 299 SEK.
Troligtvis sticker jag iväg, i morgon, och köper en till. jag har en 40Gb-hårddisk liggandes som ju lika gärna kan användas.

Har ungefär samtidigt börjat installera min Visual Basic produkter (VB6 och VB.NET 2003). VB6-installationen stönar på flera punkter så det där får jag kolla upp. VB.NET 2003 är inte klar än så där vet jag inte.

Börjar lura på att undersöka de fria (Open Source) utvecklingsmiljöerna. Microsofts grejor är bökiga. MonoDevelop och #develop (SharpDevelop) är tänkbara för att skriva Windowsapplikationer. Och P4a, för att utveckla webapplikationer

Positivt infall
Idag köpte vi en extra lätt dammsugare och extra lätt dammsugarmunstycke till mor och far och gav dem som oväntad present. Det är kul.

Bakgrunden är att jag var där och inspekterade lite i deras städgarderob inför en eventuell installation av en utdragbar anordning (som finns på IKEA). Jag kände då på deras dammsugare.

Den var så tung så jag vågade inte lyfta ut den. Då tittade jag på mor och sa: ”Här kan du ha en anledning till att du ofta har besvär med ryggen.”
Så därför fick de nu en betydligt lättare sort.


Andra Bloggar om: , , , , ,


4 svar på ”Present-Söndag

 1. Såå snällt, det där behöver man som förälder men man får det inte om man inte förtjänat det, det säger jag både som barn och som förälder! Hoppas dom får glädje av dammsugaren och använder den flitigt! Inte för att jag tror att dom har det dammigare än andra – utan för att jag vet att man ibland vill dammsuga inte minst kissemisshår!
  Hoppas du får en bra dag imorron jag håller alla tummar för dig och beundrar att du höll ut med medicinminskningen så du får ”rätt” ingångsläge vid undersökningen. Lycka till i massor!
  Kram Nonna

  • Jo, jag hoppas ju nu att mors rygg kanske ska klara sig lite bättre.

   Tackar för lyckönskningarna om tisdagens läkarbesök i GBG. Känner hur virrigheten börjar komma smygande…

   :me:

 2. Du kan väl hälsa på oss på Värkstaden då också? Då du nu är i Göteborg. Vi bjuder på påskfika och påskpyssel (efter drömtydningen).

  Kram

  • Tackar, jättemycket!

   Jag hade planer på lite besök men så har hustrun inbokat åtaganden så vi måste ganska omgående efter GBG-besöket ta oss hemåt.

   Men det är klart att jag gör ett besök, vid ett bättre tillfälle.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *