Måndag

Jobbade förmiddagen. Har bokat ett samtal med chefen om att jag vill diskutera min arbetssituation. Det funkar inte att klämma in 100% på 50%. Inte för mig i alla fall. Arbetsuppgifter måste prioriteras bort.

Promenad med hunden. Käkade, sedan blev det sängen för en stunds vila. Hustrun kom hem.

Satte igång med listerna. Färdigställde en liten bit om ca 1 meter. Det tog nästan två timmar.

Eftersom vi har värmeledningsrör liggandes direkt på golvet(?) så måste jag bygga en list. Jag använder en 22x22mm fyrkantlist och så på den skruvar jag en vanlig 55mm golvlist.
Jag skruvar först ihop listerna sedan gersågar jag.
Därefter måste jag slipa listerna på insidan, i hörnen, annars tar röret emot.
Sedan kompliceras det hela av att det sågar snett? Om ”det” är jag eller undermånliga verktyg ska vara osagt. Det jag kan säga är att såga rakt med de verktyg jag har kräver hantverksskicklighet och det har inte jag. Det blir ofta snett med andra ord.
Mest beroende på att jag har svårt för att få listen riktigt horisontell. Även om jag använder vattenpass.

Två riktiga sågbänkar hade nog varit bättre än matsalsbordet och en köksstege. Och så ”väger” jag in det hela genom att lägga plankbitar.

Nu tror jag det blir lite slötittande framför TVn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *