Lite av varje.

Teknik:
Jag har gjort det igen. Köpt en helt onödig pryl. En pytteliten digitalkamera som får plats i ena anden. Man har den som en nyckelring. Den tar 24 bilder i VGA-upplösning 648×480 pixlar. Jag betalade 169 SKR för den + 2 st uppladdningsbara AAA batterier (118 SKR).

Jag bestämde mig ”helt plötsligt” för att jag ville ha en pytteliten kamera i fickan som jag lätt kunde ta upp och bara ta ”minnesbilder”. Har nämligen upptäckt att mitt bildminneskomihåg har blivit uruselt. Och detta var ju en relativt billig ”uppgradering”.

Den hjälpte mig med nästa rubrik.

Dejavu:
Jag gick på gågatan i Trollhättan från Oden till Apoteket. Då fick jag se en löpsedel: ”Så enkelt slipper du din fotknöl”. Det var jag tvungen att ta en bild på, för att komma ihåg. Här fick jag en dejavu. Känsla av att ha varit med om detta förut. Så jag kollade upp det där hemma. Ovanstående löpsedel var presenterad av GT, idag 12/9. Den 1/9 hade Expressen följande löpsedel: ”Så enkelt slipper du din fotknöl”. Vad säger ni om det? Är det nyhetstorka eller demens? Nu samarbetar ju GT och Expressen så de kanske resonerar så här:
"Det verkar som om folk (vi läsare) inte fattade löpet den 1/9 som vi på Expressen hade så ni på GT får väl köra den igen".

Bok:
Nu har jag Annika Bryn’s första bok, ”Den sjätte natten”, i min ägo. Den ska jag börja läsa i kväll och så tror jag att den kan vara bra att ha som sällskap i morgon på inskrivningsbesöket på Sahlgrenska. De ”hotar” ju med att det kan ta hela dagen.
Tänkte det var bra att börja med hennes första och så går jag på den nyutgivna ”Brottsplats Rosenbad”, efter den. Ja det var egentligen hon själv som tipsade mig om att jag kunde göra så, läsa dem i ”rätt” ordning, eftersom det är samma personer i böckerna.
Känner jag mig själv rätt så har jag läst bägge inom en kort tid och så blir det till att leta god litteratur inför själva operationsvistelsen, så att säga.

Någon som har några bra tips på några deckartitlar? Undvik titlar som: ”Han slant med kniven”, ”Det var läkaren som var seriemördaren”, ”1001 realistiska fallbeskrivningar över misslyckade operationer”, ”Infektionen åt upp honom inifrån”.

Mat:
Freudiansk glömska, finns det?
[Detta är tillskrivet i efterhand, kl ca 18:17]
Jag köpte en påse med 20 Thekakor (grova visserligen) och en serietidning (Hälge) och så beväpnade jag mig med ett paket margarin, en smörkniv, ett glas och 1,5 liter bubbelvatten. 11 thekakor senare fick jag tvinga mig till att stänga och lägga påsen med resterande thekakor i frysen. Vad är det för "krafter" som "driver" en människa till denna matbordskantens ättestupa?

Nu ska jag städa toaletter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *