Med cykel från Vassbacken till Läppe.

(detaljerade anteckningar se: www.ngn.nu/Cykling)

Vassbacken ligger vid Göta Kanal ca 7 km söder om Töreboda.
Läppe ligger vid Hjälmarens södra strand, ca 10 km norr om Vingåker.

Efter att jag packat ihop tältet och intagit frukost ägnade jag en längre stund åt att ta farväl av mina cyklande tältgrannar. Trevligt par!

Fram till Askersund var det rätt så backigt men det var mycket skog som gav skön skugga i högsommarvärmen. Fortfarande härlig medvind.

Norrut från Askersund går väg 50 mot Örebro. Eftersom jag ville nordost så valde jag att följa den. Ångrade det efter en kort stund. Den var väldigt trafikerade. Tittade på kartan, det såg ut som om man kunde svänga av in till Ingelsby och sedan eventuellt följa en parallellväg.

Så var det givetvis inte! Efter några få kilometer var jag ute på väg 50 igen! Till slut kom jag till avfarten till Rönneshytta. Denna väg verkade också vara en del av Sverigeleden? Jag var då på lugnare väg i alla fall och det kändes väldigt skönt!

Här i närheten eller nordost om Rönneshyttan började tvivel äta sig fast i mitt sinne. Ett tvivel om att jag nog hade tagit mig ”vatten över huvudet” den här gången. Att jag klarar att cykla långt, det råder det inget tvivel om, men då har jag haft en mycket ”friskare” kropp. Jag hade i alla fall inga tydliga symptom från min Spinala Stenos i nacken. Jag kände att jag med säkerhet skulle ha ork att ta mig till Finland. Men tillbaka? Det var tre dygn kvar till Ålandsfärjan i Grisslehamn. Sedan ville jag cykla omkring lite på Åland. Jag ville också in i Finland. Och allra helst skulle jag vilja cykla nedåt, genom Estland, Lettland, Litauen, (Ryssland), Polen, Tyskland, Danmark och sedan tillbaka till Sverige.

Det är jag nog tvungen till att spara på tills efter operationen.

Jag cyklar upp till Läppe vid Hjälmarens södra strand och funderar lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *