Semester Danmark

Kvällen
Helt slut! Vi var tvungna att boka om tvättstugan. Det var fel på en dag. Vi hade ”packat” all tvätt i bilen och kört den till tvättstugan.

Det är mycket att plocka med när man varit ute och rest. Det kommer att ta flera dagar!

Sonens lägenhet
Den såg väldigt bra ut! Stor hall, köket ligger till höger. Nästa rum på höger hand är sovrummet. Rakt fram i hallen finns WC med dusch. Till vänster ligger vardagsrummet.
I hallen finns en relativt rymlig inbyggd garderob, snett emot WC. I sovrummet hittar man en lite större klädkammare, något större än en garderob.
Han fick ett sushi-set och ett flak öl, som inflyttningspresent och dels som tack för hundpassning.
Hunden var där! Hon såg relativt pigg ut. Lite ”glåmig” i pälsen, tyckte jag.

Mor och Far
Innan vi åkte hem, via sonens nya lägenhet, stannade vi hos mor och far och bjöd på jordgubbar och vispgrädde och så hämtade vi min nyckel.

Nödinge
De har en bra ICA Kvantumbutik här. Vi passade på att panta alla tomma burkar, som jag samlat på mig, och några flaskor.
Köpte jordgubbar och grädde. Mjölk och fil samt två bananer.

Glömde tanka. På OK så vi fick vända. Bensinen kostar 11:49 SKR per liter! Vi tankade 10 liter.

Ullared – GeKås
Jaha, då har vi gjort det igen, gjort slut på en massa pengar. På vad? Kalsonger, strumpor, LEGO (mera?), en trådlös telefon, Deo-Spray, ett litet nagelskötarset, Lite konserver och annat ”nyttigt” blev det också.

Utanför köpte vi var sitt ”mini-mål” för 35 SKR, korv och mos inkl. dricka.

Varberg
Vi parkerade vid SPA-anläggningen. Lyfte av cyklarna. Packade för bad. Vi cyklade utmed stranden på cykelvägen in mot centrum.

I Varberg har de nakenbad. Ett för herrar och två för damer? Varför då? Ja, inte att de har nakenbad, utan varför har damerna två?

Mellan borgen och vattnet går en nyasfalterad sträcka. Där får man inte cykla, bara promenera? Av vilken anledning får man inte cykla där? ”Vägen” är lika bred som E18 i Norge.
Kan det vara för att man passerar nära ett kulturminne och varsamhet råder? Inte troligt. I andra ändan av borgen planerar de att bygga studentbostäder i muren. Så, så helig kan borgen inte vara.

Inne i city letade vi upp en butik (ICA Kvantum), en mycket vacker sådan om jag får utrycka mig så. Den var mycket smakfullt inredd. Trevlig.
Här köpte vi picknicknödvändigheter som t.ex. lite grillad kyckling, baguette, tomater, räkor, och lite andra konstiga delikatesser som jag inte kan namnet på eller beskriva. I stället för vin blev det mineralvatten.

Cyklade till stranden och ”picknickade”. I ömsom värmande solsken ömsom kylig molnskugga.

Vi bröt upp och cyklade mot bilen. Vid SPA-anläggningens badstrand sken solen. Jag lade mig i skuggan och läste kvalitetspocket och hustrun lade sig på stranden och solade. Det blev inget bad.

Vandrarhemmet
Bland det sista vi gjorde var att försöka hitta kattungarna och få vårt klappbehov tillfredsställt. De ville inte visa sig. Däremot ställde ett par kaniner snällt upp och det uppskattas ju!

Förestånderskan fick 2 SKR för ett par ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *