Motala, onsdag, V Ö P T

Idag har jag gjort något för mig helt unikt – jag beställde pommes 🍟 via Burger King, drive through – stavas det så? 

Funkade, men jag misstänker att det hade gått snabbare på vanliga sättet, de hade nästan inga kunder alls 'inne'…

Idag 'tröttnade' jag på V Ö P T. Att var ca 3-5:e min;

 • Stanna (parkera) bilen. 
 • Dra handbromsen. 
 • Greppa extraGPSen. (min 'bästisGPS' har börjat protestera 'i' kontakten. Så den använder jag till att bilnavigera med). 
 • Ta av säkerhetsbältet. 
 • Stänga av bilen. 
 • Sätta 'bilGPSen' i ON-läge. 
 • Gå ur bilen (bara det…) 
 • Låsa den (med 'fjärrnyckeln') 
 • Knalla iväg till angivna koordinater. 
 • Oftast är dessa V Ö P T – gömmor lätthittade. Undantag finns… 

Nu kommer en för många svårförståeligt beteende:

 1. Hittar jag gömman fotograferar jag den, alltid. 
 2. Tar gömma, öppnar den och letar upp en tom plats i pappersloggen. Där skriver jag: DD/MM-YY NilsGN (måste man alltid). 
 3. Fixar till pappersloggen så att den ledigt får plats i 'behållaren'. I V Ö P T – fallet handlar det, med få undantag, av sk PET-rör (i sitt ursprung var dessa PET-rör råämne till plastflaskor (är väl det ff). De, hettas upp, i en form och blåses upp till avsedd plastflaskeform. Nu använder vi inom geocachingvärlden dessa som utmärkta vattentäta GPSgömmebehållare). 
 4. Återplacerar gömman. 
 5. Tar upp mitt anteckningsblock och 'specialpenna' (kan även skriva på vått papper). I denna antecknar jag klockslag, namnet på gömman samt eventuella tilläggsnoteringar, om jag anser att det behövs. Antecknar gör jag alltid. 

Tar mig tillbaka till bilen (ev cykeln).

I GPSerna 'markerar' jag att gömman är hittad och ställer in på nästa.

Det där med kamera (1) och anteckningsblock (5) har sin förklaring i mina sk kognitiva problem – minnet. Utan dessa moment skulle jag vara helt 'förlorad'.  Om jag nu, i.o.f.s skulle ta till mig att logga 'direkt' via mobilen så kommer osäkerhetskänslor. Min IT-bakgrund gör att jag inte riktigt litar på tekniken… 

Det blev; 49st V Ö P T & 6st 'andra'. Varav den ena var en krävande sk LetterBox Hybrid. Där CO missat att det måste finnas stämplar och stämpeldynor i denna typ av gömma. Som den är utformad nu så är den en sk field puzzle mystery. 

Tur att de då, emmelanåt, dyker upp något som bryter av. Som t.ex. denna:
Sannolikt en Potosia cuprea
(Klicka på bilden så visas en lite större bild i nytt fönstrer)
Sannolikt en; Olivgrön guldbagge (Potosia cuprea)

Nu har jag gjort kvällen 😀 kvällsbadet är avklarat. 

Natten! 

PS I morgon fortsätter jag med V Ö P T… DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *