Lördag

Morgon: Sömn OK.

En liten stund i solen på vår baksida kändes bra :me:

Data
Den startade idag med.

Har ett antal externa hårddiskar med olika gränssnitt (anslutningar) ska undersöka vad de innehåller och välja ut två av dem. Den ena ska formateras till exFAT och den andra till UDF. Bägge är på 500GB och den ena ska gränssnittet SATA och den andra IEEE eller USB. De ska få ettiketterna HD4 & HD5

Jag ska också göra en säkerhetskopiering till den lilla externa USB-hårddisken som jag har en tvilling till i bankfacket och vid tillfälle ta mig dit och byta.

Första jag testade var en på 500 GB med extern SATA. Den var formatterad med FAT32 och hade ettiketten HD4.

Nästa var också på 500GB. Testade den via samma gränssnitt SATA eftersom den hade det. Den var formatterade till ext3/ext4 och fick ettiketten HD5.

Nu ska jag fundera på om jag kan byta chassi så att den ena HD'n kan gå via gränssnittet IEEE. >>: Gick inte – hara bara seriella chassi med IEEE-gränssnitt.

Nu har jag skrivit om bash-skriptet som säkerhetskopierar från HD2 till den lilla externa WDE2TB-USB-hurddisken och en säkerhetskopiering är gjord.

Nu ska jag undersöka en extern HD om 240GB med IEEE-gränssnitt;  Den (OneTouch) har tydligen fungerat som server-hårddisk – för länge sedan…
Raderar den och öppnar chassit och ser vilket gränssnitt det är. Misstänker att det är seriellt. >>: Det var det.

Nästa externa HD jag undesöker är en om 233GB med USB-gränssnitt; Den (Caviar) innehåller en massa nostalgi. Väljer att gå igenom den innan den raderas.

Kalas
Har varit hor Patricia på kakkalas. Tösen fyllde ju år för några dagar sedan. Kul å få träffa alla! Och tackar!

Geocaching
Det är tydligen lätt översväming i Borasjön vilket påverkar åtkomsten av min GPSgömma där uppe. Försöker få dit en CO-kompis som kan kolla upp det.

Hälsoläget:
Morgon: OK – tränat ett kort program, 3 övningar; x10rep / övning.
Dagen: OK – vilade en timma innan vi åkte till kalaset.
Kvällen: OK.
[0308005005] 96,9 (+1,3)-(Ordningen verkar vara återställd?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *