Dag 45 i Corralejo, Fuerteventura

GRATTIS! Janne H

Planerat:
QiGong
Frukost
Promenad / GPSgömmeletande / Cykeltur / Utflykt / Upptäcka / Fotografera
Mat
Dokumentera dagen

Såhär blev det:
Har uppdaterat inlägget: Dag 44 i Corralejo, Fuerteventura fred 2-Nov-2012 0:01
Och den 3/11-2012 lade jag till det jag inte orkade med den 2/11-2012: mer bilder och text. En intressant bildserie om en stekel bl.a.

Sömn: OK.

Frukost: Bovetegröt med sojadryck + ett kokt ägg.

Läst ttela e-tidningen.

Gick och tittade på starten av ½-maran (21km) som löper runt Corralejo sandöken. Starten var 09:30 och start och mål vid Campanario.
Här kommer de:
[Bild: Halvmara 21km i Corralejo Sandöken, Fuerteventura]

Här har de precis kommit ut i sandöknens nordvästra del:
[Bild: Halvmara 21km i Corralejo Sandöken, Fuerteventura]
Endast de första. Resten kommer i en rad från höger i bild.

Antal startande var begränsat till 300st.

Det fanns också en kortvariant om 8km och den viker av ned mot hotellen och följer kraftledningarna. Stannade inte och tittade på den starten.

På eftermiddagen tog jag cykeln och trampade söderut. Mot Villaverde och sedan västerut till en liten vulkan. En GPSgömmare har relativt nyligen lagt ut en ny gömma där.

Inga problem att hitta den.

Uppe på vulkanens kraterkant så stod jag och försökte bedöma om det fanns en cykelbar väg / stig till Corralejo som gick strax väster om Sandöknen.
Kändes lite tråkigt att cykla samma väg (FV-101) tillbaka.
Tyckte att det såg ut som om det var värt ett försök.

Fick leda cykeln en liten bit sedan kom jag in på det där övergivna, färdiga, villaområdet. Cyklade omkring där och begrep inte vad det var som gått fel.

När jag närmar mig en rondell så ser jag en civilbil stå mitt i rondellen. När jag närmar mig kliver en polis ut och ställer sig mitt i vägen och pekar med hela handen åt vägkanten till och så fick jag mig en brysk avhyvling, på Spanska, om att här får inga civilister förekomma. Privat mark och reservatområde nämnde han.
Jag försökte först förklara att jag bara försökt hitta en annan väg tillbaka till Corralejo från Villaverde. Det förstod han inte.

Jag försökte då få igång ett samtal som kanske mynnade ut i vad det kom sig att allt blivit övergivet, det var ju färdigt.
Han bara ruskade på huvudet och det jag förstod var att han tyckte det var lika tokigt som jag. Ett tag verkade det som att han menade att husen kostade för mycket och ingen ville köpa dem.
Men någon egentlig förklaring fick jag inte, främst beroende på språkproblemen. Han kunde ingen Engelska och jag ingen Spanska.

Jag blev i vart fall anvisad vilken väg jag skulle ta för att komma till Corralejo.

Och vi vinkade glatt adjö till varandra.

Åkte direkt till närbutiken och köpte korv – kokkorv, lite mera bröd, sallad, ägg och pålägg samt en flaska kolsyrat mineralvatten.

Sedan blev det administrativ tid. Hade ju en oavslutat gårdag att ta itu med samt dagen idag.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *