Dag 17 i Corralejo, Fuerteventura

Planerat:
QiGong
Frukost
Promenad / GPSgömmeletande / Cykeltur / Utflykt / Upptäcka / Fotografera
Mat
Dokumentera dagen

Såhär blev det:
Har nu lagt in anteckningar för 5/10: Dag 16 i Corralejo, Fuerteventura fred 5-Okt-2012 0:01

Sömn; ok.

Idag blev det bara Yoghurt Naturell, till frukost.

Vädret
Morgonen ser bra ut. Em ser lovande ut. Även denna kväll ser mycket lovande ut.

Läkemedel
Fortfarande inte ett livstecken från min kontakt?

Var till ett apotek och köpte mag- / tarmmedicin: Protransitus LP (Beneficioso para el mantenimiento de la función intestinal / typ: Fördelaktigt för underhåll av tarmfunktion).

INGREDIENTES / INGREDIENSER:
Almidón de patata (Solanum tuberosum L.) / Potatisstärkelse (Solanum tuberosum L.)
Componente de la cápsula /
Kapselkomponenter:
hidroxipropilmetilcelulosa / hydroxipropylmetylcellulosa
probiótico / probiotika:
Lactobacillus plantarum 299v (10.000 milliones de bacterias vivas) / Lactobacillus plantarum 299v (10.000 miljoner levande bakterier)
antiaglomerantes / klumpförebyggande:
estearato de magnesio
/ magnesiumstearat
Contiene derivados de la soja
/ Innehåller soja

Dosering:
RECOMENDACIONES DE USO:
Tómese una o dos cápsulas se PROTRANSITUS LP antes del desayuno, durante 4 semanas. Una cápsula aporta 35,2 mg de probiótico Lactobacillus plantarum 299v.

REKOMMENDATIONER FÖR ANVÄNDNING:
Ta en eller två kapslar PROTRANSITUS LP före frukost , i 4 veckor. En kapsel innehåller 35,2 mg probiotiska Lactobacillus plantarum 299v.

PRECAUCIONES DE USO:
No supere la dosis diaria recomendada. Los complementos alimenticios no deben utilizarse como substituto de una dieta equilibrada. Consérvese en ambiente seco y lejos de una fuente de calor. Mantener fuera del alcance de los niños.

FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER:
Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Kosttillskott bör inte användas som ett substitut för en balanserad kost. Förvara på en torr plats åtskilt från en värmekälla. Förvaras utom räckhåll för barn.

Geocaching
Tog en promenad, åt sydost. Till sandöknen. Jag tycker den är trevlig att vandra i. Den mycket vanligt förekommande stenöknen är inte så upplivande, för mig.
Jag ser mer djur här. Idag såg jag en kanin.

Jag gick bort till en gömma där jag varit tidigare men då bara hittat ett fäste. Tar man en bild på det fästet så får man logga gömman.
Jag hade tagit en sådan bild sist jag var där men den visade sig vara av så urusel kvalitet så jag tyckte inte att den dög.
När jag ändå var där så tillverkade jag en provisorisk gömma av skräp som jag hittade runtomkring (tyvärr). En liten glasflaskliknande burk med skruvlock, en plastpåse fick bli flätat till en 'hållare' och så tog jag ett blad ur min anteckningsbok och skrev min signatur på den och stoppade den i glasburken.
När jag höll på och letade skräp kom ett par gående i riktning mot gömman, den ene med en 'apparat' i handen (GPS). Typiska geocachare. De kallar sig BLUE TWO (hemma har de en blå tandemcykel) och är Tyskar. Ett mycket trevligt par. Vi hjälptes åt lite med tillverkningen.
De skulle åka hem, i morgon.
Fick precis tack av ägaren till gömman.

Magen
Känns som om jag har kontroll nu. Det verkar som om det var bakterier som fattades.

Mobiltelefon
Hittade en förmodad tappad mobiltelefon på en trottoar, på en gata (Gran Canaria), när jag cyklade från apoteket. Eftersom min väg hem nästan går precis förbi Guardia Civil, polisen. Så tog jag vägen dit och lämnade in den som hittegods. De såg minst sagt förvånade ut. Undrar vad det kan bero på?
Synd att jag inte kan Spanska men polisen log och bockade och hävde ur sig en harang som lät positiv samtidigt som han lämnade tillbaka mitt pass (han ville ha mina personuppgifter som hittegodsinlämnare)
Läste på en lapp på en anslagstavla att om man vill anmäla ett brott så måste man ha med sig en tolk. Det betyder i mitt fall en människa som kan både Svenska och Spanska flytande.
Tror jag, i så fall, kan använda någon av grannarna ovanpå.

Stranden
Nu ska jag ned till havet och stranden och göra kvällen… :me:

Det blev kanon! Tidvattnet var med mig så det var bara att kliva ned i havsvattnet. Låg och lurade en stund, tillsammans med några bers… :me:

Hälsoläget:
Det som stör mest är att mina reumatikeraktiga besvär i de små lederna inte blir bättre. Det är liksom tvärtom. De blir sämre. Å andra sidan vet jag ju inte hur det hade utvecklat sig hemmavid…
[01-08-035-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *