Dag 16 i Corralejo, Fuerteventura

Planerat:
QiGong
Frukost
Promenad / GPSgömmeletande / Cykeltur / Utflykt / Upptäcka / Fotografera
Mat
Dokumentera dagen

Såhär blev det:
Har nu lagt in anteckningar för 4/10: Dag 15 i Corralejo, Fuerteventura tors 4-Okt-2012 0:01

Sömn; ok.

Idag blev det ett kokt ägg och en halv banan, till frukost.

Vädret
Morgonen ser bra ut. Em ser lovande ut. Och nu ser kvällen mycket lovande ut.

Läkemedel
Min kontaktperson är förhoppningsvis mycket upptagen för nu har jag inte hört något på snart tre dagar och har därmed inga nya läkemedel heller.

Cykeln

Idag blev det av att jag kom till en butik som faktiskt sålde cykeldelar. Nu fanns inte precis det jag ville ha men han hade en styrhållare som var uppåtvinklad (15€) och det känns som att den höjningen kommer att göra susen.
Investerade också i ett ställ (7€) och så blev det ett multiverktygsset (9€).
Det som är kvar på önskelistan är en enkel cykelkorg. Han hade cykelkorgar men de var lite väl komplicerade, tycker jag.

Företaget
Pratade med hustrun via Skype igår och då läste hon upp ett brev som jag fått från Skatteverket. Och på brevet lät det som att jag måste avregistrera min enskilda firma; NGN-Konsult p.g.a. att jag inte momsdeklarerat. Noll in noll ut. Och det är ju självklart eftersom firman är passiv / vilande.

Fick en ePostadress och skickade iväg en text om att jag var utomlands etc.
Fick svar snabbt. Det handlade om att jag bara skulle avregistrera momsdelen. Firman blir kvar.
Fick snabbt till det med en e-legitimation, via min internetbank. Installerat programvara på datorn och sedan loggade jag in på en länk som jag vart hänvisad till och på så vis kunde jag ansöka om att inte redovisa moms. Det är nu gjort.

Data
Jag har ju med mig en liten Samsung N150 Plus med MS Win 7 starter.
Den här datorn sålde de bl.a. med argumentet att den var så snabbstartad. Från det att jag sätter på den till det att det går att använda den tar det ca 24 minuter.
Jag har en annan liten bärbar (Acer Aspire One) hemma med Linux Linpus på, från det att man startar den och man kan börja använda den så tar det mindre än en minut.
Min stationära dator (Packard Bell iMedia W1607) med Linux Ubuntu 10.10, tar från start till klart 45 sek.
Och då haltar den ändå upp för att visa ett felmeddelande. Precis i början som jag inte brytt mig om att åtgärda. Meddelande går ut på att den inte hittar en fil den inte behöver…

Geocaching
Måste ju prova cykeln (nya vinkeln till styret). Tar en tur till La Oliva och den s.k. multicachen (flerstegsGPSgömma) som finns där.
Har undvikit den för jag tycker sådana där ränna omkring och leta en massa konstigheter för att sedan bara bli belönad med EN gömma.

Hittade den! Men den var besvärlig. Uppgifterna var inte så glasklara, för mig, då det mesta av frågorna var skrivna på Tyska och så fanns det en liten kort Engelsk sammanfattning.
Men nu gick det i alla fall :me:

Och nya vinkeln för styret gjorde verkligen nytta. Kändes betydligt bättre för ryggen.

Magen
När jag var ute på min cykeltur så funderade jag på allt möjligt. En hel del funderande blev det på min mage / tarm som inte mår bra och jag funderade på att jag blir ju bara sämre och sämre. Trotts att jag håller en vettig diet.
Då kom jag på något. Tänk om det är tvärtom.
Jag har ju fått för mig att jag får i mig något som jag inte tål. Ja, liksom för mycket av det.
Men tänk om det är något som istället fattas?
Som t.ex. bakterier.
Kom å tänka på att den här försämringen började strax efter prostatabiopsin och i samband med den så får man en hästdos av antibiotika. Sannolikt slås större delen av tarmfloran då ut.
Nu var inte min mage bra innan men efter biopsin blev den värre och värre. Kan ju vara ett samband…

Så nu har jag varit i matvarubutiken och köpt 400g Bifidus Yoghurt, visserligen med mango och papayasmak med det får jag väl ta.
En portion ris ska jag också äta eftersom det finns en klar i kylen.

Nästa steg blir nog ett apotek och fråga dem om de har någon bra tarmbakteriesörja (gastro bacterias intestinales) att sälja till mig.

Hälsoläget:
Magen mår inte bra – jag får inte rätsida på den. Nu ska jag se om det går att få tag på Blåbärssoppa eller nyponsoppa. Gick inte. Jag får hoppas på teorin om avsaknad av tarmbakterier.
[03-08-045-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *