Nu har vi blivit med ’båt’.

Gummibåt (gummijolle)
Satt igår och gjorde upp en plan. Idag skulle vi köpa gummibåt och elmotor samt nödvändiga tillbehör som; batterier, laddare, rep, flytvästar mm. och allt skulle ske på Biltema – smidigt å bra.

Vi åkte dit, hustrun och jag. Där fanns ju den båt jag 'sett ut' en blå en (2499:- och 28kg).
Men brevid satt en skylt med texten 'Bäst i test' och på den var en bild på en annan båt, en grå en (4999:- och 32kg). Den dyra och tyngre var givetvis tåligare men det fanns ingen personal, såhär på helgen som hade vetskap att förtälja vad det är man får för extra tålighet för de där ca 1500:-.

Jag ringde en geocachingkompis och han menade att ca 5000:- för 'den' båten var på tok för mycket. Han rekommenderade oss att kolla runt, på Rusta och Harald Nyborg, t.ex.

Nu var vi på Torp, Uddevalla så vi spanade först in Bauhaus. Där hade de gummibåtar. Alldeles för stora å tunga (40-60kg samt i dyraste laget, 6500:- och uppåt.

På Jula hade de en liknande den grå på Biltema, samma pris men något lättare, 28kg.

Jag gav upp.

Frågade efter närmsta Rustabutik. Svar: Överby…

Tillbaka hemmåt alltså. På rusta hade de ingen men de skulle komma – någon gång…
Där hade de förresten den typ av elmotor som jag tänkt köpa på Biltema. Rusta ska ha 500:- mer…

Till Harald Nyborg – såg dystert ut. Frågade personalen. Efter lite tangenbordsknappande och personligt konsulterande inom personalgruppen så visade det sig att de faktiskt hade två modeller på lager.
Vi kikade närmre på den billigare (1899:-). Det var den som verkade vara störst och 'kraftigast' samt lättast; 22kg.
Jag slog till.

Väl hemma gällde det att utröna om jag över huvudet taget klarade av att få båten i bruksskick och sedan tillbaka i en bärkasse…

Jag och anonyma hustrun tar en provtur i vardagsrummet:
[Bild: Gummibåt i vardagsrummet]
Pump och 'bärkasse' i förgrunden.

Efter en stunds vila så var den (med tillbehör) ihoppackad:
[Bild: Gummibåt i påsen]
'Bärkassen' är placerad på en sådan där tvåhjuling som man kan få med om man köper ett gäng flak öl på båten från eller till Finland…

Omdöme:
negativt:
* Modellerna på Biltema hade smartare årtullsfästen. Det saknades på denna. För att få årorna från sina sidofästen och in i årtullarna så får man snällt skruva isär dem och sedan ihop.
* Motorfästet skruvas fast med fast nyckel via bult å mutter (ska se om jag kan hitta något slags snabbfäste att ersätta detta med).
positivt:
* Robust och stabil känsla – stor.
* Gillar att sittplatserna är flyttbara.
* Förvånandsvärt snabb och enkel att pumpa upp (samt tömma) med medföljande pump. (Avvaktar med att investera i 12V luftpump.)

Så, i morgon åker jag till Biltema, igen, och köper; elmotor, batterier (2st 'vältbara'), laddare, rep och flytvästar.

Efter att batterierna är laddade så är det test i skarpt läge som gäller.
– Måste fixa någon slags stabil, passande, plastlåda att ha batterierna i, under färd. Även om nu batterierna är vältbara – vad händer om de välter och polerna kommer i kontakt med en fuktig gummibåtsbotten (eller min rumpa)?

Ett sådant där jättelitet släp med 'tak' står nu på önskelistan – också. I den kan vi då ha tältutrustning och 'båten' (samt tillbehör).
Måste dock också klura ut om det är möjligt och tillåtet att placera ett par cyklar mellan släpet och bilen, närmast släpet. Vad händer när man svänger?

Holken
Nu ligger Talgoxen och sover mitt i boet (ägg?):
[Bild: Talgoxe i östra holken]
Östra holken.

Hälsoläget:
Har nästan klarat mig utan mediciner idag.
[01-08-015-015]

 

4 svar på ”Nu har vi blivit med ’båt’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *