Normaldag – när det är en bra dag

Geocaching
Klimatobservatörer, meterologer m.m. hade lovat varmt väder (jag klädde mig alldeles för tunnt…)
Var runt i Trollhättan och letade upp en del sådana där s.k. flerstegsgömmor. Man tar sig till första stället, de offentliga koordinater. Den platsen kallas steg 1. Där någonstans ska det finnas antingen en behållare eller uppgifter som leder till nästa steg eller direkt till den s.k. finalgömman.

Fann också några s.k. mysterygömmor eller mer rätt okänd GPSgömma.

Ibland är definitionen om vad som ska vara okänd (mystery) & s.k. flerstegs(multi)-GPSgömma lite svår att förstå.
Den enda egentliga skillnaden är att på en flerstegs-GPSgömma (multicache) så ska de s.k. offentliga, första, koordinaterna leda till Steg1 och helst ska det finnas något fysiskt på den platsen som leder en vidare till antingen nästa steg eller till finalen.

För en okänd GPSgömma (s.k. mystery) så är det så att de koordinater som är angivna, de offentliga, är felaktiga. På GPSgömmans egen sida på t.ex. geocaching.com så ska det finnas uppgifter om hur man kommer fram till de rätta koordinaterna.

En sådan innebar ett besök, för mig, på det här stället:
[Bild: Trollhättan]
Här skulle det räknas lampor.

Farsan
Var dit och kollade läget. Blev förvirrad. Far hade kontaktat ansvariga för fakturautskick på kommunen och fått veta att de skulle skicka fakturan igen…?
Och så sa han att de skickar fakturorna till ttela…?

Efter två telefonsamtal så hade det mesta rett ut sig och det visade sig att det är jag som ligger bakom allt som har krånglat.
1. I den ruta som jag skrev fars inkomstsumma, per månad, var en ruta som angav inkomst av kapital. Inte undra på att hans hemtjänstavgift blev hög.
2. Det skulle komma en ny inkomstuppgift som jag verkligen får anstränga mig för att fylla i rätt (detta hade inte krånglat om politiken gett f-n i att trixa med avgiftssystemet!)
3. Ekonomikontoret hade kunnat 'döda' den felaktiga räkningen men nu hade inte kanslist på fars hemtjänstenhet begärt det så vi bestämde att den får vara som den är.
Jag tror att effekten blir att efter att far betalat januaris felaktiga avgift så behöver far inte betala någon avgift för två eller möjligtvis tre månader.
4. Det där med ttela skulle personalen på ekonomikontoret aldrig nämnt, för det handlade om ett entrepenadskap som inte fungerade.
Det företag som 'fått' uppdraget att skicka ut kommunens räkningar anlitade samma företag som ttela använde för att distribuera sina tidningar.
Tanken var alltså att de hemtjänsttagare som också hade ttela skulle få hemtjänsträkningen med tidningen. Nu fungerade inte det där så det blev aldrig så. I alla fall inte för far. Kommunen använder numer posten som leverantör av räkningar – så originellt…

Film
Roat mig med att titta på s.k. B-actionfilm. Köpte 4st för 100 sek häromdagen.

Hälsoläget:
Småvärk i leder och muskler annars ok..
[01-08-015-035]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *