Sicken måndag…

sömn: ok.

Läkemedel
Var ju till ett Apotek häromdagen och pratade läkemedel inför min resa till Teneriffa. Fick då veta att de utfärdar bara intyg som sträcker sig över 30 dagar. Stannar jag längre så hänvisas jag till läkare på plats som kan skriva recept. Jag ser en massa problem i det.
Så nu har jag beställt ett telefonsamtal (10:00) med min vårdcentral så får vi diskutera hur detta ska lösas. Mina förslag är:
1. Min vårdcentralsdoktor skriver ett medicinskt intyg, på engelska som förklarar av vilken anledning (mot kramper) jag ska ha Stesolid@ och i vilken dosering. Detta kan jag då lämna fram till läkare på Teneriffa.
2. Min vårdcentralsdoktor skriver ett nytt recept som får till effekt att jag kan ta med mig den mängd Stesolid® jag behöver för de 67 dagarna.
Resultat: Vårdcentralsdoktorn ringer upp mig på måndag morgon v37.

Valuta
Ringde SwedBank. Jag får ta mig till banken personligen och legitimera mig för att få göra en beställning av valutaköp. Jag ska ha EURO med mig till Teneriffa.

Fick vänta länge i banklokalen. När det blev min tur så vill jag veta av vilken anledning jag måste komma dit, personligen. Då får jag veta att det hade jag inte alls behövt utan jag hade kunna gjort den beställningen via min internetbanks meddelandefunktion…

Nu hör till saken att jag har ställt den frågan till just denna meddelandefunktion (3 gånger) och varje gång fått till svar att jag ska ringa bankens kundtjänst. När jag ringer dit så blir jag kopplad till min banks växel och får då där veta att jag måste komma och göra beställningen personligen.

När jag frågar bankpersonalen hur jag skulle ha gjort när jag sitter uppkopplad mot SwedBanks internetbank så kunde de inte riktigt säkert svara på det mer än att det ska gå, via meddelandefunktionen.

Det här känns lite dåligt genomtänkt och smått förvirrande.

Jag fick i vart fall beställ EURO-pengarna och de kan hämtas på måndag…
…. det tar alltså en hel vecka…?

Föreläsning
Har anmält vårt (hustrun och mitt) intresse till att när vara vid en föreläsning, 12/9, med rubriken: 'Aktivera din dag'. Med underrubriken: 'Kan vi slippa värk utan mediciner?'. Det är Neurodynamiker Elin Himmerland som håller i det hela. Studiefrämjandet arrangerar.
RED: Hustrun backar. Föreläsningen börjar 10:00 och då jobbar ju hon.

Farsan
Har ringt och pratat med hemsjukvården (vilket inte är samma sak som hemtjänsten). Dels om en dosminskning av ett läkemedel och dels om ev hemsjukvårdsinsats när han är med till Gävle.

Fick precis konfirmerat från 'vår' biståndshandläggare att nu ska det vara klart med hemtjänsten i Gävle.

T-tröjetext
Mötte en person på Överby köpcenter, i fredags.
Kanske var denne saab-anställd?:
"Jag kan inte få
SPARKEN
slavar måste säljas.
"

Hälsoläget:
Har inte tagit några läkemedel idag. Har hållit mig inne (om vi bortser turen till banken) och i stillhet. Det är attans segt och 'värkigt' i muskler och leder. Ska ta en dos nu snart inför natten så att jag förhoppningsvis får en god sömn.
[03-05-025-015]

4 svar på ”Sicken måndag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *