Matdag

sömn; helt ok. Tog 800mg Brufen® och 200mg Paraflex® i går kväll.

Adventskalendern
Idag var det dags att öppna ruta sju i min LEGO-Kalender (Kingdoms) och i lucka nr 7 fanns följande, i delar, av mig, ihopsatt:
[Bild: LEGO-kalender Kingdoms nr7]
Kommer prinsessan att få sin grodprins?. En extra ‘krona’ blev över…

Novisen
Julbord. Det var massor med mat och allt var jättegott. Jag åt av nästan allt. Skippade kakorna.

Mera LEGO
Kingdoms King Castle nr: 7946
[Bild: LEGO Kingdoms King Castle nr: 7946]
Kom som paket idag. Fick hämta det på vårt ena paketutlämningsställe.

Försöker göra en kul grej av det här. Tänkte det skulle bli en kortfilm. Har monterat upp en kamera på stativ och ett gäng lampor och så tar jag en bild för varje LEGO-bit jag sätter fast.

Har gjort ett första test, tycker det blir hyfsat bra, här är del ett (akt 1):
[Bild: Klicka på bilden så visas en liten animerad GIF-film i ett nytt fönster. Akt-01. LEGO Kingdoms King Castle nr: 7946]
(filstorlek ca 16MB)
Del två (akt 2) hade jag tagit bilder till men det blev så många suddiga så jag gör om det. Försökte först med autofokus, ingen bra idé. I morgon gör jag om det med fast, manuell, fokus.

Hälsoläget:
Om vi bortser från att jag ätit alldelses för mycket så känns det som att kroppen är ganska ok. Inga större klagomål.
[01-07-005-015]

3 svar på ”Matdag

 1. Vilken häftig film. Du har tålamod du att sitta och knåpa med sånt där. Här är det lågt flygande hund som gäller, vi sökte hem en pudel till i helgen och hon är allt annat än van att vistas i familj.

  Vintriga kramar!

  • Tack!
   Jo jag har tålamod, till en viss gräns. Jag får går ifrån och vila. Och igår kväll upptäckte jag att min nacke, bröstrygg samt musklerna i armarna, händerna inte mådde så bra av ’knåpandet’. Så ska jag fortsätta med det här projektet så gäller det att ta det i kortare ’seanser’.

   Har du skaffat mer hund?

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Jag tänkte ge en omplaceringspudel från Stockholmstrakten ett nytt hem, men det gick så att den flyttade till Jenny. Men hon är ju här med Jenny om dagarna, så jag får gulla med henne. Hon, Nellie, är lite väl aktiv för vad jag klarar av. Jag skriver lite mer om henne på min blogg.

  Kramar igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *