Trött så ini attan

sömn; ok.

Släktnamnet
Nu är andra steget taget i att farsan ska få det ’h’ i Nordlundh han sedan 2 års-åldern har haft rätt till men som dåvarande myndigheter schabblade bort.

Jag har lämnat in en ”Begäran om efternamnsrättelse” till Skattekontoret i Vänersborg för vidarebefordran till aktuell Folkbokföringsmyndighet. Utöver själva ansökan finns två bilagor. Den ena är en vidimerad kopia av det som Landsarkivet i Göteborg skickade mig som visar att när far föddes så hade hans pappa ett ’h’ i slutet på efternamnet.
Den andra bilagan är en redogörelse som jag gjort. Den visar alla de dokument som jag kunnat finna där min farfar hade ’h’:et i slutet på sitt efternamn. Den undersökningen har fört mig till Landsarkivet i Lund och till Landsarkivet i Vadstena. Resten har jag hittat via Riksarkivets internettjänst SVAR samt via den s.k. Arkiv Digitala OnLine -tjänsten (ett dataprogram).

Det som återstår nu, är att vänta…

Vila
Så enkla ting som att resa till far och få en namnteckning och sedan åka till Skattekontoret tog mina krafter. Sängen var enda alternativet efter att jag ätit lunch vid ca 12:00. Jag vaknade ca 16:00.

Släktforskning
Idag har jag faktiskt roat mig med att försöka, notera ’försöka’, hjälpa personer som kört fast. Jag tror att jag kan ha hjälpt två personer att komma vidare.

Valet
Jag kan inte avge slutresultat för min kommun, Vänersborg, det är inte färdigräknat.

Tinnitus
Frid på jorden. Företaget oticon har nu kikat färdigt på min vänstra hörapparat. Det blev en ny. Så nu har jag två igen och genast upplever jag min tinnitus mycket mindre besvärande.

Hälsoläget:
Jag är fortfarande trött och har en del värk i armarna, bröstryggen och främst i höger ben. Sängen nästa, igen. Nu gäller det att vila ordentligt. Vi ska till bokmässan i morgon.
[04-03-025-025]

2 svar på ”Trött så ini attan

 1. Usch, det är så tråkigt att läsa att du har så lite ork! Får en känsla av att du hade mer ork när du var här. Hoppas och önskar att du kommer att få mer energi!

  Jag prenumererar på svaren men det lustiga var att jag fick det senaste i skräpkorgen! Som jag inte checkar av varje dag… Men men, jag skickar dig ett mail senare och berättar senaste ”skvallren.
  Kramar till dig och till din fru som jag hoppas få se en dag!

  • Helt klart skillnad på hur min kropp fungerar i Turkiet, Alanya mot Sverige, Vänersborg.

   ’svaren’ kan innehålla mer än en s.k. länk och då anser de flesta mejlprogram att det är spam eller liknande.

   Ärligt – det skulle vara önskvärt att få träffas – på något vis.

   Ser fram emot mejlet.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *