Blandad dag

sömn: helt ok. Sov från ca 22:00 till 07:30.

Valet
Det känns overkligt. Inte att alliansen ’sitter kvar’, det var lite väntat p.g.a. koalitionens svala intresse för att driva frågor om de svaga, utsatta och sjuka. För egen del hade jag dock hoppats att det Svenska folket uppfattat det allvar som uppenbart politiker inte sett eller velat ta i, eländet med sjukförsäkringen, hälso- och sjukvård samt allt kring småbarnsperioden och kanske också pensionärers situation och hur gamla far illa inom olika boendeformer.
Där hade koalitionen kunnat göra en hel del – alliansen är ju uppenbart helt kallsinniga.

Och så händer detta, SD – Sverigedemokraterna får en massa röster och mandat. Med vad tänker de som röstar på dem? Det enda tydliga de har på agendan är: Främlingsfientlighet.

Jag är inte heller nöjd med politikens hantering av flyktingar. Det kan bli mycket bättre.

Men SD:s recept är att inte ta emot flyktingar alls och i första steget minska det rejält.
För mig känns det inte bra att bo i ett land där man inte är solidarisk. Ett land där det finns så starka (negativa) egoistiska strömningar.

Och i Grästorp, där härjar ett gäng helhjärtade Nazister, uttalat tydliga rasister (SVP, Svenskarnas parti).

Att Sverige består av så många mentala kalhyggen förvånar mig. Det finns inte mycket bakom pannbenet på de här individerna – tro mig.

Hur ska det hanteras?

Total utfrysning, initialt, för att markera, tror jag är viktigt. Sedan måste de etablerade politikerna visa att de kan hantera den flyktingproblematik som finns, dock inte på det vis som SD vill utan på det humanitära vis som det egentligen är tänkt och givetvis ska vi fortsätta ta emot flyktingar.

En öppen offentlig dialog måste också ske med SD, av de etablerade politikerna, så folk får höra skillnaderna. Idag har få Svenskar vetskap om att det finns skillnader. Det visar ju valet med all önskvärd (oönskad) tydlighet.

Så fort valmyndigheten blir klar kommer jag att presentera en lista över vilka ’övriga’ är för speciellt min valkrets.

Katterna
Katten Emma ligger risigt till. Hon har kissat i köket och i vardagsrummet, antagligen under en ’kattjakt’. Det låg vita tussar här och där. Katten Linus har vit päls och katten Emma har röd. När katten Linus slåss så använder han, i första hand, inte klorna. Det är antagligen förklaringen till att det saknas röda hårtussar.

Mera Husdjur
Hustrun ’hittade’ den här på balkongen, en Korsspindel (Araneus diadematus):
[Bild: Korsspindel (Araneus diadematus)]
(Klicka på den för att få se en större bild)
Jag har valt att inte lägga bilder, från nu, på min bildblogg. Jag behöver lösa ’bildpresentation’ och publiceringen på ett smidigare vis – får fundera på det ett tag.

Släktforskning
Kämpar på med kompletteringen på farfars sida.

Promenad
Inte illa. Jag fick ut mig själv på en promenad, runt kvarteret. Är det sådant som kallas framgång?

Hälsoläget:
Förutom promenerande har det varit mest ’stillhet’ som gällt. Så fort jag rör på mig så är det något besvär som drar igång.
[02-06-025-010]

2 svar på ”Blandad dag

 1. Nisse!
  Ja, helt klart kallas det framgång att gå sig en liten sväng, till skillnad från valet som man minst sagt kan kalla bakgång.. Förfärligt är vad det är!
  Hur det kommer att bli nu törs jag knappt tänka på..

  Hur tänker svenska folket? Är medelklassen med hyfsat med pengar så himla stor? Vilka skulle annars ha röstat så?

  Jag har nog inte upptäckt charmen med spindlar (förutom de jättestora som jag är fascinerad av) Ska börja studera dom lite mer noga och inte tänka så mycket just nu på politikeländet.

  Och här finns goda möjligheter då jag bor i ett av landets spindeltätaste område :o)

  Kramar!

  • Inte nog med att man nu hamnat än mer i utanförskap och är ’tärande’, det blir ’kyligare’ och kanske mer ’fientligt’ också.

   Negativ egoism styrd av kapitalism är det som kommer att styra vårt land tills tillräckligt många fattar att det inte är rätt väg.

   Jag vill ha humanism, gemenskap och rättvisa. Helt klart är det ’mammon’ som styr folks tänk.

   ”Tänk på Dig själv och skit i andra.” är det som gäller nu. Svenskt Näringsliv har lyckats. De hade som uppgift att splittra ’vi’-känslan och krossa det Svenska folkhemmet.

   Spindlar är bra djur, de kan sitta still länge så en annan har möjlighet att hinna med och ta bilder.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *