Minisemester Dag 7 av ?

Vår bröllopsdag
Vi gifte oss 1976

Planen:
Umgås med Tova och hennes familj


Så här blev det:
Redigerade: Minisemester Dag 6 av ? fre 10-Sep-2010 20:00.

[ant. Gävle 14:45]:
sömn; ok.

Tova
Om jag sov bra så hade Tova problem med sömnen. Hon verkar ha haft en svår natt. Tovas pappa kom senare på dagen på att det kanske kan vara så att hon har ont, i munnen, tänderna. Tovas mamma var inne och petade och på ett ställe så blev Tova mer ledsen. Barnet fick därmed Alvedon och blev genast på ett bättre humör.

På fm lånade hustrun Tovas mammas Cykel och så cyklade vi bort till Bolougnerparken. De har minst en lekpark där. Tova visste vad hon ville sysselsätta sig med. Hon valde hela tiden de aktiviteter hon visste att hon klarade, lite märkligt?
Bild på Tova när hon är i färd med att ta ansats till en kort nedfart i en liten rutschbana:
[Bild: Tova i Gävle]

Efter ett springande hit och dit så kände väl Tova att hon blev trött för hon ville klättra upp i barnsitsen på cykeln.

Ett litet krux med det där, vi hade mer eller mindre fått instruktioner om att hon inte fick somna, före maten, kl 12:00.

Vi cyklade hemåt. Efter några minuter började hon somna. Det gick att hålla henne vaken genom att parat med henne, en kort stund. Sedan somande hon och gick inte att väcka. Huvudet hängde då i en, i mitt tycke, otäck mer än 90 graders vinkel nedåt.

Jag hittade en lösning. På cykelsitsen var det en rätt så lång bit remsa som hängde. Jag tog den och förde in den under Tovas hjälm och band sedan fast den i ryggstödet, upptill. Därmed hölls hennes huvud upp och vi kunde mer lugnande cykla hemåt.

Där väntade färdig mat.

Tova och vi andra åt med god aptit. Därefter var det dags för mig att inta sängläge. Hörde hur de fick Tova till att sova också.

Jag vaknade före Tova.

Insekt
Tydligen hade Tova fixat med sig en s.k. skinnbagge (stinkbaggeart) in, en [namn kommer] Strimlus (Graphosoma lineatum):
[Bild: Strimlus (Graphosoma lineatum)]

[ant. Gävle 22;02]:
Party!
Tovas pappa bestämde sig för att det var en utmärkt partykväll.

I.o.f.s. hade jag fått signaler om sedan tidigare att det eventuellt var en bastuseans på 'G' på lördag men inga säkra besked.

Nu blev det bastu. Jag och Tovas pappa äntrade bastun. Sedan sist, hade de kompletterat med bl.a. en massagestol, den var ett tortyrredskap, hjälpte inte vilka inställningar jag valde…

Bastun var helt ok.

Tyvärr begränsade min fysik och ålder vidare utflykter så nu, 21:59, sitter jag här i ungdomarnas lägenhet och skriver detta.

Hälsoläget:
Bra dag, i stort, mest problem med balansen och högersidan. Inga kramper, ingen uttalad smärta, 'bara' den vanliga värken.
[02-07-050-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *