Minisemester Dag 4 av ?

Planen:
Checkar ut från Vandrarhemmet
Kör norrut.
Checkar in på det vandrarhem vi kontaktat innan.


Så här blev det:

Redigerat
Gårdagens in lägg (efter 20:00, igår): Minisemester Dag 3 av ? tis 7-Sep-2010 20:00.

Vadstena STF Vandrarhem
sömn; ok
frukost; ok (egen)

Landsarkivet i Vadstena
Öppettiderna som fanns på deras hemsida stämde inte alls med verkligheten. Verklighetens öppettider var mer öppna.

Hemmesjö var tydligen inte så vanligt men det hittades till slut. Och det visade sig att det jag sökte fanns på Arkiv Digital så jag blev tilldelad en datorplats.

Nils Gunnar Reinhold f. 1896 5/7 i Ilstorp flyttade från Svedala 29/9 1920 till Hemmesjö, Åryd. På Åryd i Hemmesjö (Kronobergs län) jobbade han som Chaufför och Trädgårdsmästare till 30/12 1921. Han stannade där alltså lite mer än ett år. Därifrån flyttade han till Vassända-Naglum, Gravan.
12/4 1922 gick flytten till Trollhättan, Andersby 5 i Skoftebyn. 1923 gifte han sig, med Ellen, och paret flyttade till Vassända-Naglum, Ladugårdsbyn, Åker 1 (Vänersborg)[byter senare namn till Eriksberg] 28-29/2 1924.
25/3 1924 föddes Arne
Samma år flyttar familjen till (det var väl själve attan! Jag missade ’gårdsnamnet’). Nåväl där föds min far Nils 25/11 1925.
12/3 1927 flyttar familjen från Vassända-Naglum till Trollhättan, Tomten 12.
I Trollhättan föds Uno.

Jag var ’färdig’ ca 12:00 så jag cyklade in mot centrum. Hustrun och jag hade bestämt att vi skulle äta på ’Valven’. De har väldigt bra mat. Givetvis var hennes mobiltelefon avstängd. Det visade sig senare att hon varit på en gudstjänst.

Kristina
Vi hade tänkt hälsa på Kristina medan vi nu var i Vadstena. Hon var i Småland…

Vila
Efter släktforskande och lunch var det sängen som gällde för min del. Hustrun kom och väckte mig ca 15:00.

Fågelstudier
Vi åkte till Tåkern och letade upp ett Fågeltorn. Jag tog massor med bilder men har inte en susning på vad. Jag får kolla på det när jag kommer hem.
[Bilder från fågelstudierna, kommer…]
På väg tillbaka till bilen hittade jag en koskit med flugor:
[Bild kommer…]
Och så fanns det gott om grodor:
[Grodbild, kommer…]

Tillbaka till Vandrarhemmet
Vi har ätit bovetegröt med mosad banan till kvällsmat. Hustrun är ute och promenerar och jag håller på med ’detta’.

Hälsoläget:
Det har värkt en hel del idag men likväl upplever jag dagen som en bra dag.
[04-07-050-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *