Tova åkt hem

sömn; ok.
I vart fall den delen jag sov…

Tova
Ungdomarna vart ju på fest hos sonen på fredagkvällen och de kom hem inte så värst sent men det var jag som hade ’vakten’ (babywtachern). Så fort Tova rör sig i sängen så tänds den och det lyser kraftigt blått. Jag hade ljudet uppskruvat så jag skulle höra vad hon gjorde. I princip vände hon sig väl antagligen bara. Inga skrik.

Tovas mamma och pappa kom hem – ingen nyckel hade det med sig så jag fick gå och öppna. Sedan gick jag snabbt och stängde av babywatchern. När Tovas föräldrar kom in i deras sovrum så vaknade givetvis den lilla och satte igång och skrika – det ville jag höra så lite av som möjligt.

Det där rubbade förnattsömnen för mig lite samt därmed nästan hela förmiddagen idag.

Farsan
Vi tog Tova med oss till Trollhättan och tog en promenad med Tova i barnvagn och pappa i rullstol, runt Spekön, i Trollhättan. Vi stannade vid Strandgatan och fikade. Sonen slöt upp, han hade varit på digitalfotoutbildning.

Kalas
Vi hann knappt vinka av Tova med familj så blev vi inbjudna till grannarna inunder, de har en liten som firade 1-årsdag. De har bott där i lite över ett år och idag var det faktiskt första gången vi pratades vid, på riktigt.

Film
Såg att filmen ’Flickan som föll Överbord’ gick i 5:an så jag bestämde att jag och hustrun skulle titta på den. Fast på vår DVD. Man slipper reklamen då. Vi tittar på den då och då. Vi har säker sett den minst 25 ggr nu – bra film.

Hälsoläget:
Legat i sängen större delen av dagen. Promenerade runt kanalen i Trollhättan, via Spekön. Med det som prestation så tycker jag att mina besvär har hållit sig på en vettig nivå. Jag tänker alltså inte klaga eller gnälla.
[02-05-050-050]

2 svar på ”Tova åkt hem

 1. Nisse!
  Förstår att det varit maxade dagar med lilla Tova :o)

  Jag tycker det är härligt… tänk att ni var ute och gick fyra generationer tillsammans! Det är nog ändå inte så vanligt.

  Det verkar i alla fall gått bra med alla barnvaktsbestyr och så ett-års kalas på det… förstår att du vilat större delen av dagen.

  Var rädd om dig!
  Kramar!

  • Problemet är att jag stressar mig. Det är egentligen inte stressigt. Jag vill så himla gärna vara med HELA tiden.

   Så, utöver fysisk muskeltrötthet drara jag på mig psykisk trötthet.

   Pratade med en av min s.k. ormspanarbekanta. Han har barnbransbarn…

   Men visst är det härligt att vi alla kan vara ute tillsammans.

   Summa summarum: jo, det har gått bra.

   Var rädd om Dig du också!
   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *