Dagen efter

sömn: ok.

Gårdagen After Work
Hade det verkligen väldigt trevligt. Vi var på Harry’s i Uddevalla.

Hustrun körde mig till Uddevalla sjukhus där jag först skulle delta i en tinnitusgrupp. Sedan gick jag ned till centrum och efter Harry’s tog jag bussen hem. Var hemma före 21:30. Fick byta buss vid NÄL.

Promenad
Idag fick hustrun gå själv…

Datateknik
Hustrun hade ärende i Trollhättan så jag följde med dit. Bilen parkerades borta vid farsan.

Gick sedan till Elektronikhuset. Jag var på jakt efter ett billigt s.k. hårddiskkabinett och en billig 500GB hårddisk. Monterat och formatterat ska jag sedan via USB koppla det till Xtreamer Mediaspelare.

På Elektronikhuset hittade jag en USB-hårddiskabinett (KONIG 3,5″ HDD Enclosuer S-ATA HDD storage with USB 2.0 connection, CMP-MOBSTOR150) för 299 SEK. Passade också på att köpa ett USB-tangenbord. Ska ha det till min lilla Acer Aspere One. Hustrun har ju lagt beslag på det jag hade…

Priset för USB-tangenbordet (KONIG Basic Keyboard White, 108 keys + 3 extra functions keys, CMP-KB23/SCUSB, black) blev 149 SEK.

De hade inga hårddiskar i den storleken jag ville ha (500GB) och de, de hade var väl dyra.

Gick till OnOff, där hade de heller inga hårddiskar. På WebShop hade de en 500GB HD, Western Digital Caviar XL, WD5000AAKS. Pris: 599 SEK (jag prutade ned priset lite…)

Farsan
Gick sedan mot pappas bostad. Gick vägen via Västtrafiks ’Tidpunkten’ och tankade på vårt busskort med 200 SEK.

Hos farsan installerade jag om Works 6.0 och nu verkar det som det kanske fungerar…

Hustrun kom dit och hjälpte far med att få rent köksfönstret. Isblock hade ramlat ned från taket och plaskat ned i gräsmattan som nu var mer lervällning. Effekt; lerjord skvätte upp på fönsterrutan.

Pappa fick sin mat via hemtjänsten. Vi gick vi iväg till Villa Stranna och inmundigade deras dagens rätt.

Shopping
Det blev mer shopping efter det. Hustrun ville titta på lite kläder…

Jag gick och kikade efter ljudböker (Book2Go). Hittade ’Postcard Killers James Pattersson’, Liza Marklund (249 SEK). Innehåller 1st micro SD 1GB minneskort med ljudboken på + 1st micro DCHC USB-adapter.
[Bild: Book2go micro SD 1GB + micro SDHC USB-adapeter]
Åsså själva boken, i den där lilla microSD:
[Bild: 'Postcard Killers James Pattersson', Liza Marklund, ISBN: 978-91-642-2190-2]
ISBN: 978-91-642-2190-2

I samma butik hittade jag den här, på bokrea:
[Bild: Historien om IKEA, Ingvar Kamprad, ISBN: 978-91-85823-90-1]
Historien om IKEA, Ingvar Kamprad, ISBN: 978-91-85823-90-1

Mat åkte vi ut till Överby köpcenter och inhandlade, Coop Forum. Där hittade jag den här:
[Bild: Alla de stillsamt döda, Anna Jansson, ISBN: 978-91-85823-97-0
Alla de stillsamt döda, Anna Jansson, ISBN: 978-91-85823-97-0

Nu har jag tillgång till en tids underhållingsvärde.

Datateknik, igen
Väl hemma så måste jag ju givetvis testa de grejer jag köpt. Monterade Hårddisken i kabinettet. Kopplade in den mot min linuxdator. Startade gparted och formatterade den i ntfs filformat.

Kopplade den sedan till Xtreamer och satte igång – spännande – jodå. Det funkar utmärkt. Nu kan jag från min stationära dator, där jag sitter mest, eller från min lilla bärbara, eller från min normala bärbara eller från pappas gamla PC föra över media-filer till USB-hårddisken vilken är kopplad till Xtreamer mediaspelare.

Testade med att kopiera över 253 bildfiler, i stort oredigerade (672MB). Tova 2009. Jag blev lite imponerad över hastigheten. Det var ju ändå över vår trådlösa kommunikation som har max 54Mbps.

Släkt och vänner kan sedan, via TV-rutan, plågas med bilder, bildspel, videofilmer och en samling med favoritmusik. Nu fattas bara tid att få till det där…

Jag kan också roa mig med att sitta och titta igenom vad de har på YouTube och nu då på TV’n. Sök på ’katten linus’ så vår ni se en snutt på Linus när han smachar en liten snöboll.

Lets Dance
Har ju följt det ett tag.
Jag tycker om dans och jag tycker om duktiga dansare. Ska bli väldigt spännande att se hur det går för Willy, i kväll.

Hälsoläget:
Är väl ärligen inte så bra. Har i princip gått på vid-behovs-medicin hela dagen.

3 svar på ”Dagen efter

 1. Anna Jansson skriver jättebra, har nog läst alla utom den senast utkomna. Tycker du att du mått bättre i vinter då du vistades i värmen till i början av december?
  Kanske svårt att veta vad det beror på då man ju mår bättre o sämre i livet, och sen är det ju nu tryggare då man inte behöver oroa sig för att tvingas ut i ett arbete man inte kommer att klara av…men du kanske ändå har några tankar.
  Någon ny resa planerad?
  Kram Nonna

  • Jag ser fram emot alla mina nya ljudböcker – en ny värld har liksom öppnat sig.

   Denna vinter har jag mått mycket bättre jämfört med de vintrar som har varit sedan 2006.

   Sant, en normal livsutveckling innehåller ju normala ’sjukligheter’. Vad som är vad får jag nog aldrig veta men det som känns övertygande är att jag mår bra när det är högtryck. Oavsett om det är varmt eller kallt. Och jag mår som sämst när det sker förändringar.

   Självklart underlättar frånvaron av den psykiska press det innebar att leva i ett ”inte-veta-hur-det-ska-bli”-vakum.

   Jag har ständigt tankar och planer på att bli frisk. Under kan ske…

   Och jag vill fortfarande kunna återgå till ett arbete delvis eller helt. Det finns där och jag tänker på det nästan dagligen. Jag vill verkligen inte vara sjuk. Jag vill inte ha en kropp som hindrar och bromsar etc.

   Ingen ny resa planerad men planer och tankar finns.

   Största hindret nu är att hustrun blivit uppsagt och söker jobb.

   Så vi ligger lite lågt med de stora planerna. I början på april åker vi i vart fall norrut, till Gävle, för att träffa Tova.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Men det är ju intressant att se ett visst mönster i vädrets påverkan på åkommorna. Jag äter LitoMove ( strandnypon) sen någon månad tillbaka och så bra som jag blivit av det har jag inte varit på länge. Ryggskadorna är inte annorlunda men all värk i småleder är mycket bättre, och jag kan säga att det förändrar en hel del.
  Jag tar 3 kapslar på morronen och skulle kunna ta fler kanske jämnare över dygnet. Kan stiga upp ur sängen utan att rulla ner och fått en mycket bättre rörlighet även nattetid kan vända mig i sängen utan lyftkran.
  Kanske värt att pröva för dig med.
  Tråkigt med hustruns jobb, vi har ju samma läge här, men nu närmar det sig utbildning för maken han ska på studiebesök i mitten av april så förhoppningsvis får han börja i maj. Utbildningen är ca 1 år och sen flyttar vi dit där han får jobb.
  Lycka till med Gävle – moffarollen är säkert underbar och nu har lilla Tova säkert växt nån halvmeter dessutom.
  Gonatt från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *