Datorsök

sömn, lite småoroligt. Vi festade ju lite, frugan och jag, igår kväll. Jag sover dåligt med den typen av främmande substanser i kroppen.

Dator
Har nästan tillbringat hela dagen med att klura på vad som kan vara bäst. En bärbar eller en stationär dator? Till en person som jag anser behöver en dator som reagerar. Den personens nuvarande dator går segt som en …

Nu har jag bestämt mig. Det blev en stationär, ett paket. Beställde via internet. Av DustinHome.
Dator: Dell Optiplex 380 MT PD. CPU: Intel Pentium Dual Core E5300 2,6 GHz 2 MB cache. RAM-minne: 4GB. HD: 160GB. OS: MS Win 7 Pro 32-bitars, SV.
Bildskärm: Dell E2210H. Storlek: 21,5 tum. Upplösning: 1920×1080. Typ: TFT.
Pris, inkl frakt: 5679 SEK.

Kruxet var att jag ’tvunget’ ville ha 4GB i RAM-minne. Microsoft nyare operativsystem, Windows Vista och nu Windows 7, slukar RAM-minne. Och får de inte RAM-minne så används hårddisken. Då tar allt längre tid.

Nu har visserligen Windowsprogrammerarna gjort en del förbättringar med Windows 7. Nu kan man t.ex. installera sina ’gamla’ Windows XP program om man har windows 7 versionerna: Professional och Ultimate.

Jag är också petig med att OS-versionen ska vara 32-bitars. Kanske inte så många säljare som vet att de kränger en massa windows 7 som är 64-bitars. Det kan ställa till det när man köper till program eller vill uppgradera de man har. För att inte tala om PC-spel.

Bara att vänta på paketet sedan ska det hela anpassas så att det passar mottagarens behov.

Promenad
Hustrun fick med mig på en promenad. I all nysnö. Det gick. Skönt att komma in.

Hälsoläget:
Fortfarande hanterbart. Jag bugar och tackar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *