Plockig dag

sömn; ok

Överby Köpcenter
Var först in tull SIBA och gjorde en investering; ”Wii Dual Power Station”. Ett par uppladningsbara batteriadaptrar till Wii-spelets trådlösa kontroller: (199 SEK minus bonusrabatt 19 SEK) 180 SEK.

Och så ett impulssköp: Wii Nintendo SAFEKRACKER: (199 SEK minus bonusrabatt 20 SEK) 179 SEK. Ett s.k. äventyrspussel. Man ska tydligen agera expert på att knäcka olika säkerhetslösningar.

Därefter knallade jag iväg till El-Giganten där jag häromdagen såg att de sålde ut just ett sådant zoomobjektiv som jag ville ha ett nytt av. Mitt ’gamla’ SONY 75-300 (4.5-5.6) börjar bli lite ’segt’.
Så där köpte jag ett SIGMA 70-300mm F4-5.6 DG MACRO. Pris: 1795 SEK.
Bild: [SIGMA 70-300]
Kollade nu, lite ’surt’…, jag kunde ha fått samma objektiv, från El-gigantens hemsida, för 1449 SEK, inkl frakt. Lite taskigt, tycker jag…

Nåväl efter lite grundligare undersökning så visade det sig att det här objektivet (SIGMA) var snäppet bättre än mitt tidigare (SONY). Näravståndet på SONY-objektivet var 1.5m, macro eller inte. På SIGMA-objektivet är näravståndet 0.95-1.5m, i brännviddsområdet 200-300mm, när man kopplade in ett speciellt macroläge, annars är det 1.5 meter som gäller som näravstånd på det här objektivet också.

Lite, lite irriterande, fast bra, är det också att filterdiametern är 58mm. På SONY’s är det 55mm.

Logistik
Sitter och funderar på att jag behöver göra något åt främst papperhanteringen, i mitt rum. Det behöver organiseras och rensas.

Nu har jag liksom fyra system; en hög med lösbladssystem, ett hängmappsystem, ett med lösa plastmappar och ett med pärmar.
Dags att välja ett – pärmsystemet.

Börjar kanske med det i morgon…
…tjuvstartade lite idag. Bar ut ’alla’ papper å la dem på bordet i vårt vardagsrum:

Bild: [Nisses Papper]

Det där, är tänkt att bli bara ca 4-5 pärmar…

Hälsoläget:
Rätt så ok. Vilat i ca en timme. Min värmevibratordyna gillar jag skarpt.

4 svar på ”Plockig dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *